NRK Meny
Normal

Fornøyd med nytt nødnett

Til tross for at det nye digitale nødnettet ikke fungerer optimalt i lukkede rom, er både politiet og brannvesenet i Østfold fornøyd.

Leder av Politiets Fellesforbund i Østfold, Unn Alma Skatvold

Leder av Politiets Fellesforbund i Østfold, Unn Alma Skatvold

Foto: Bjørn Ruud/NRK

– Hos oss fungerer det veldig bra ute, men utfordringen er når du er i et garasjeanlegg, i et våpenrom, i en garderobe og steder der det er tett med vegg rundt. Da fungerer det ikke optimalt, og det må bli bedre, sier leder av Politiets Fellesforbund i Østfold, Unn Alma Skatvold.

Mens både PST og brannvesenet i Oslo klager over dårlig dekning, er det likevel ingen i Østfold som ønsker å gå tilbake til det gamle analoge nettet.

Les: PST varsler om store problemer med nytt nødnett

Fungerte ikke optimalt 22.juli

Det nye nødnettet ble offisielt åpnet i Fredrikstad 17. august 2010. Nettet skal gi en sikker kommunikasjon mellom politi brann og helsetjenesten, men fungerte ikke optimalt under terroren 22.juli i fjor.

I 22. juli-kommisjonens rapport heter det at mange av sambandsproblemene oppstod i møtet mellom ulike sambandsløsninger.

I Østfold melder både brannvesenet og politiet at de nå kun bruker det digitale nettet, som de mener fungerer langt bedre enn det gamle analoge .

– Vi får gode tilbakemeldinger om at det er et fantastisk verktøy, sier operativ leder for Alarmsentral Brann Øst, Kjetil Grav. Han trekker fram at det nye digitale nødnettet har bedre dekningsgrad, bedre lydkvalitet og bedre støyreduksjon.

– Skaper ikke problemer

At nødnettet ikke fungerer like bra innendørs, skaper ikke de store problemene, mener Grav.

- Vi har problemer med garasjeanlegg, kjellere, store, tunge betongbygg hvor vi har dårlige signaler. Da går vi bare over i et annet røykdykkersamband som gjør at vi får kommunisert godt med hverandre, sier han.

– Vil dere gå tilbake til det gamle systemet?

– Nei, det vil vi ikke, svarer Grav.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.