NRK Meny
Normal

Forlenget varetekt for drapssiktet

Mannen som er siktet i Trøsken-drapet er varetektsfengslet i åtte nye uker.

Trøskendrapet

Arshad Tofiq Mohammad Taher (30) ble funnet drept ved Trøsken bru i starten av juni.

Foto: Sebastian Nordli/NRK/Politiet

Den 24 år gamle mannen som er siktet for å ha drept 30 år gamle kurderen Arshad Tofiq Mohammad Taher i en hage i Sarpsborg er varetektsfengslet i åtte nye uker.

Tingretten mener det ikke er et uforholdsmessig inngrep å holde på mannen. Han blir derfor sittende i varetekt fram til 6. desember, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Mannen erkjenner ikke straffskyld, og hevder han handlet i nødverge.

– Derfor var det naturlig for oss å begjære ham løslatt, sier advokat Fanny Helle, som var møtende forsvarer for mannen i fengslingsmøtet, til NRK.no.

– Stukket og skåret 30 ganger

Den siktede ble likevel varetektsfengslet i åtte nye uker, blant annet begrunnet med at en løslatelse er egnet til å støte den alminnelige rettsfølelsen og skape utrygghet.

Det har tidligere kommet frem at Arshad Tofiq Mohammad Taher skal ha blitt drept med kniv. 30-åringen ble funnet død ved Trøsken Bru i Sarpsborg i starten av juni.

– Politiet kan informere om at offeret er drept med kniv og at de involverte personene er en del av et narkotikamiljø, sa Terje Bøe i Sarpsborg-politiet til NRK.no i slutten av august.

Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad viser obduksjonsrapporten at drapsofferet ble stukket og skåret i hode, hals, bryst og skulderregionen rundt 30 ganger.

Rapporten viser også at Taher var påført skader som tyder på at han skal ha blitt forsøkt partert.

Fengslet i snart fire måneder

21. juni ble tre unge menn pågrepet og mistenkt for drap eller medvirkning til drap.

To av mennene, en 19-åring og en 26-åring, ble løslatt i løpet av sommeren. Den eldste har politiet ikke lenger skjellig grunn til å mistenke for å ha medvirket til drapet.

25-åringen, har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet. Han har erkjent de faktiske forholdene i avhør – og tidligere også samtykket til videre fengsling.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Flere skadet i ulykke

    En person er sendt til Sykehuset Østfold Kalnes i Sarpsborg etter en front mot front-ulykke mellom to biler på riksvei 111 mellom Sarpsborg og Fredrikstad. Tre andre personer er sendt til legevakt for sjekk. Ifølge politiet har den ene bilen kommet over i motsatt kjørefelt.

  • En person til sykehus etter ulykke

    En person er sendt til Sykehuset Østfold Kalnes i Sarpsborg etter en frontkollisjon med to personbiler på riksvei 111 mellom Sarpsborg og Fredrikstad. Tre andre personer er sendt til legevakt for sjekk. Ifølge politiet har den ene bilen kommet over i motsatt kjørefelt.