NRK Meny
Normal

Forlenget varetekt for drapssiktet

Mannen som er siktet i Trøsken-drapet er varetektsfengslet i åtte nye uker.

Trøskendrapet

Arshad Tofiq Mohammad Taher (30) ble funnet drept ved Trøsken bru i starten av juni.

Foto: Sebastian Nordli/NRK/Politiet

Den 24 år gamle mannen som er siktet for å ha drept 30 år gamle kurderen Arshad Tofiq Mohammad Taher i en hage i Sarpsborg er varetektsfengslet i åtte nye uker.

Tingretten mener det ikke er et uforholdsmessig inngrep å holde på mannen. Han blir derfor sittende i varetekt fram til 6. desember, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Mannen erkjenner ikke straffskyld, og hevder han handlet i nødverge.

– Derfor var det naturlig for oss å begjære ham løslatt, sier advokat Fanny Helle, som var møtende forsvarer for mannen i fengslingsmøtet, til NRK.no.

– Stukket og skåret 30 ganger

Den siktede ble likevel varetektsfengslet i åtte nye uker, blant annet begrunnet med at en løslatelse er egnet til å støte den alminnelige rettsfølelsen og skape utrygghet.

Det har tidligere kommet frem at Arshad Tofiq Mohammad Taher skal ha blitt drept med kniv. 30-åringen ble funnet død ved Trøsken Bru i Sarpsborg i starten av juni.

– Politiet kan informere om at offeret er drept med kniv og at de involverte personene er en del av et narkotikamiljø, sa Terje Bøe i Sarpsborg-politiet til NRK.no i slutten av august.

Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad viser obduksjonsrapporten at drapsofferet ble stukket og skåret i hode, hals, bryst og skulderregionen rundt 30 ganger.

Rapporten viser også at Taher var påført skader som tyder på at han skal ha blitt forsøkt partert.

Fengslet i snart fire måneder

21. juni ble tre unge menn pågrepet og mistenkt for drap eller medvirkning til drap.

To av mennene, en 19-åring og en 26-åring, ble løslatt i løpet av sommeren. Den eldste har politiet ikke lenger skjellig grunn til å mistenke for å ha medvirket til drapet.

25-åringen, har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet. Han har erkjent de faktiske forholdene i avhør – og tidligere også samtykket til videre fengsling.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vurderer å legge opp

    Henning Solberg skal i løpet av to uker ta en avgjørelse på om han skal fortsette rally-karrieren, skriver Smaalenenes Avis. Solberg ble nummer 19 i helgens Rally Sweden.

    Henning Solberg
    Foto: Jørn Tveter/NRK
  • Vil utsette InterCity-utbygging

    Bane Nor vil utsette InterCity utbyggingen med flere år, skriver Aftenposten. I Nasjonal transportplan for 2018–2029, som ble vedtatt i fjor, sto det at dobbeltsporet jernbane til Fredrikstad skulle stå klar til 2024. Bane Nor har vurdert at det er urealistisk i en rapport som Aftenposten har fått tak i. Ifølge rapporten utsettes InterCity til Fredrikstad til 2027 og til Sarpsborg fra 2026 til 2029.