NRK Meny
Normal

Forhandlinger fortsetter i flere kommuner

Nå vet partiene hvor mange representanter de og deres politiske motstandere har. Men det kan ta dager eller uker før alle de 18 nye ordførerne og kommunestyrene i Østfold er klare.

Kommunekabal Østfold

Åtte kabaler gjenstår å legge i Østfold. Noen steder svever flere kort i lufta enn andre.

Foto: Montasje: Rune Fredriksen / NRK

Valglogo

Halden: Trolig klart over helga

I Halden nærmer det seg en avklaring. Høyre har styrt sammen med Venstre, KrF og Sp i fire år, og ordfører Thor Edquist (H) sier de nå er i ferd med å forhandle om hvem som skal ha de forskjellige posisjonene. Svaret kommer trolig tidlig i neste uke.

Moss: Hvilken vei hopper MDG?

I Moss er det kanskje mest uklart av alle. Høyre og Frp har til sammen 15 av de 20 plassene de trenger for å ha flertall i bystyret, mens Arbeiderpartiet mangler fire. Begge partier var i går i samtaler med Miljøpartiet de Grønne, bekrefter både Høyres ordfører Tage Pettersen og ordførerkandidat Hanne Tollerud (A).

– Det er mange ting vi er enige om. Vi håper å lande noe i neste uke, sier Tollerud.

Hvaler: Borgerlig eller ingenting, sier Borge

På Hvaler ser Høyre/Frp-samarbeidet ut til å fortsette. Begge partier har styremøter som skal sette ned forhandlingsutvalg i kveld, sier ordfører Eivind Norman Borge (Frp). Konkrete forhandlinger skjer trolig over helga.

Rygge: A+SP er sant?

Rygge Arbeiderparti har vært i samtaler med Senterpartiet, sier ordfører Inger Lise Skartlien (A), men hun kan ikke gi noen detaljer. Gerd Louise Molvig i Senterpartiet sier partiet skal ha styremøte i kveld, og at mye kan være avklart etter det.

Rømskog: Begge frir til Arbeiderpartiet

I Rømskog er Sp og KrF like store, og begge trenger støtte av Arbeiderpartiet. Thor Håkon Ramberg (KrF) sier de avventer svar fra Arbeiderpartiet i dag etter forhandlinger tirsdag kveld.

Spydeberg: Sp og KrF samarbeider

I Spydeberg blir Tron Kallum (Sp) ny ordfører, mens dagens ordfører Knut Espeland (KrF) blir varaordfører, ifølge Smaalenenes Avis.

Trøgstad: Sp og Høyre snakker lavt sammen

I Trøgstad har Sps Ole André Myrvold styrt, med støtte fra Høyre og KrF.
– Foreløpig har det bare vært sonderinger, sier Christian Granli i Høyre, det kan bli mer konkret på torsdag.

Våler: Ingenting konkret enda

I Våler trenger Senterpartiet bare støtte fra ett parti. Ordfører Reidar Kaabbel frontet først et valgteknisk samarbeid med Høyre, men det strandet da arbeidet med Kommunereformen startet i 2013. Nå kan samarbeidet med KrF som startet da fortsette. Brynjar Høidebråten (KrF) sier imidlertid at de ikke har noe konkret å melde enda.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 22:55-nyhetene her

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra Østfold klokka 22:55.
  • Ny type kunstgress i Råde

    Råde idrettslag skal legge en helt ny type kunstgress på den nye banen i Råde idrettspark. Det nye kunstgresset inneholder sand og ikke gummigranulat. Klubben håper å bli en foregangsklubb, sier prosjektleder Ole-Petter Westheim. Gresset skal være ferdig til sommerferien.