NRK Meny
Normal

Vil ha flere varetektsplasser langs grensen

Frp vil ha strengere straffer for smugling samt bygge flere fengselsplasser. Slik håper de å stoppe smuglere som foretrekker å bli tatt i Norge framfor i Sverige.

FrP vil ha strengere straffer for smugling samt bygge flere fengselsplasser. Slik håper de å stoppe smuglere som foretrekker å bli tatt i Norge framfor i Sverige.

Svenske tollere ved grenseovergangen på Ørje, er frustrerte. De opplever at smuglere foretrekker å bli tatt i Norge framfor i Sverige.

– Vi har hatt personer som stikker av fra oss, og når de kommer over på norsk side, så lar de seg ta. De vet at de blir sluppet i påvente av etterforskning, sier tollsjef i Sverige, Roger Nilsson.

LES OGSÅ:

Må få strengere straffer i Norge

I Sverige må utenlandske storsmuglere sitte varetektsfengslet helt til det faller dom i saken deres. Nå etterlyser svenskene lik reaksjon på begge sider av grensa.

– Når vi får klar beskjed fra svenske tollmyndigheter om at vi må få strengere straffer i Norge, så må vi lytte og faktisk gjøre det, sier Frps stortingsrepresentant i Ulf Leirstein.

I tillegg til strengere straffer for smugling vil Frp satse på flere varetektsplasser i fengslene langs grensa.

– Jeg kan si at allerede nå i høst, så forventer jeg at Stortinget kommer med ekstra bevilgninger til tiltak blant annet for politiet slik at man kan begynne dette arbeidet. og få klarsignal til å bygge flere fengselsplasser er et mål å komme med allerede nå i høst.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ber folk unngå å bruke vannspreder

    Hobøl Vannverk ber på sin Facebook-side folk om å unngå å bruke vannspredere og svetteslanger, skriver Smaalenenes Avis. Vannverket viser til at det for tiden er stort vannforbruk og at de må sikre at de har nok vann om noe uforutsett skulle oppstå.

  • Se 22.55-nyhetene

    Programleder: Bengt-Eigil Ruud