Foreslår sykehus som ny videregående skole

Leder for by- og næringsutvikling i Fredrikstad, Helge Hasvold, mener sykehuset i Fredrikstad kan være et bra sted å etablere ny videregående skole i Fredrikstad.

Sykehuset Østfold, avdeling Fredrikstad

Det er fremdeles ikke avgjort hva sykehuset i Fredrikstad skal brukes til etter at Sykehuset Østfold flytter til Kalnes i Sarpsborg.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

– Det vil for eksempel være nærliggende å tenke at det går an å gjøre noe der vi har sykehuset i dag, sier Helge Hasvold som tror den som kjøper sykehuset vil finne en spennende leietaker i det offentlige.

– Sykehuset ligger veldig sentralt til i byen, og det er veldig attraktivt å ha en stor offentlig leietaker.

Hasvold tror også det kan finnes andre bygg, hvis man går ut på markedet og spør.

Ser mot Fredrikstad stadion

Trond Delebekk

Trond Delebekk, administrerende direktør i Værste AS.

Foto: Hilde Erlingsen / NRK

Det er i forbindelse med Østfold fylkeskommunes arbeid med ny skolebruksplan at behovet for nye skolelokaler i Fredrikstad kommer opp. Førsteprioritet ser ut til å bli ny videregående i Sarpsborg.

Deretter vil det trolig være snakk om å finne en tomt i Fredrikstad, hvor man kan bygge en skole som skal erstatte dagens Fredrik II videregående.

Østfold fylkeskommune har nevnt to områder, rundt dagens Fredrikstad stadion, som gode alternativer for en helt ny skole. Områdene Værste og Trosvikstranda ligger på hver sin side av Glomma ved Fredrikstad stadion.

Direktør for Værste AS, Trond Delebekk, sier de har 20–30 mål som kan kombineres som videregående skole og byarena.

Trosvikstranda

Området Trosvikstranda i Fredrikstad kan være et område hvor det kan bygges ny videregående skole.

Foto: Remi Drageset / NRK

– Vi har tilbudt det, både til fylket og kommunen, og sagt at det er vi åpne for å diskutere. Det kan gjerne være i kombinasjon med en eventuell byarena, sier Delebekk.

Både Værste og Trosvikstranda må omreguleres før det kan bygges skole der. Men begge stedene er mulig å bruke, mener lederen for by- og næringsutvikling.

– På begge stedene er det mulig å legge skoler, blant annet arealmessig. Og vi vil kunne regulere til det, sier Helge Hasvold og mener svaret ligger i hendene til politikerne.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fredrikshald imponerte i futsal

    Det nyopprykkede laget Fredrikshald imponerte i eliteserien i futsal i dag. 140 tilskuere så haldenserne spille uavgjort 7-7 mot fjorårets seriemestere Sandefjord, skriver Halden Arbeiderblad.

  • Vurderer ordning for godstrafikk

    Regjeringen undersøker mulighetene for å innføre en økonomisk støtteordning som skal bidra til at godstrafikken blir flyttet fra veiene til jernbanen.
    – Dette er ting vi jobber med, sier statssekretær Anders B. Werp (H) i Samferdselsdepartementet.