NRK Meny
Normal

Ny drivstoffavgift bedre enn bompenger

- Det bør innføres miljøavgift på drivstoff i Nedre Glomma-regionen. Det foreslår tidligere fylkesordfører, Arne Øren fra Arbeiderpartiet.

E85-slanger

Illustrasjonsbilde

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Øren mener det er bedre enn bompenger - og peker på Trondheim som et godt eksempel.

Hva mener du om høyere drivstoffavgift?

- Hele landet må med

Helge Kolstad, fylkestingsrepresentant for Arbeiderpartiet, er skeptisk.

- Jeg er vel noe skeptisk. I alle fall til jeg har sett nøyaktig hvordan en slik avgift er tengt.

- Men hvis vi kunne fått med oss helst hele landet på å erstatte bompengene med en drivstoffavgift, så hadde dette vært lurt. Det ville jeg gått inn for når som helst, sier Kolstad.

Biltrafikken må ned

Tidligere fylkesordfører og bystyremedlem i Fredrikstad, Arne Øren, mener at det er på tide å innføre miljøavgift på drivstoff i Nedre Glomma-regionen.

Han hevder at dette er en bedre modell enn bompenger.

- For det første ligger det jo behov som må løses for veisystemet og for kollektivtrafikken. Folk er imot bompenger. Ved å bruke avgiftssystemet slipper folk de forhatte bomstasjonene, og vi får mer penger ut av det, hevder Arne Øren.

- Men burde vi ikke hatt et bedre kollektivtilbud klart før en vurderer en slik avgift?

- Jo absolutt, og det gjøres også mye i området når det gjelder kollektivsatsing. Vi har jo nå fått den nye Glommaringen for eksempel.

- Problemet er at vi ikke kommer noen vei når bussen står fast i kø. Da hjelper det ikke å satse kollektivt. Vi må få ned biltrafikken også, sier Øren til NRK.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • S08 lover å gå offensivt ut

    Sarpsborg 08-assistenttrener Tom Freddy Aune lover at sarpingene ikke skal stå med lua i hånd i morgendagens Europa League-kamp mot HKN Rijeka. – Vi resier til Rijeka for å vinne kampen, slik at Europa League ikke er over torsdag kveld, sier Aune til Sarpsborg Arbeiderblad.

  • Se nyhetene fra Østfold 18:50

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokka 18:50.