NRK Meny
Normal

Føreren: – Det har gått seks måneder, det er helt idiotisk

Den 19 år gamle mannen som kjørte Ferrarien sin inn i en skolegård i Fredrikstad er oppgitt over den lange etterforskningstiden.

Krasjet Ferrari i skolegård

Ferrariens ville ferd endte i skolegården på Trosvik barneskole i Fredrikstad.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

– Jeg er klar for å ta imot straffen, men jeg har ikke fått noen straff, sier 19-åringen til NRK.no.

Politiet venter fremdeles på rapporten etter de tekniske undersøkelsene av Ferrarien. Den utarbeides av et eksternt konsulentfirma, og skulle egentlig vært klar allerede i mai.

Men til tross for flere purringer har verken politiet eller 19-åringen fått svarene de har vært ute etter.

– Jeg har tatt kontakt med Ferrari og de sier at det dummeste man kan gjøre er å røre kjørecomputeren, fordi den har et sikkerhetssystem som gjør at alt av data blir slettet. Jeg tror det er det som har skjedd, og at de ikke klarer å finne ut av hva som var galt med bilen. Jeg tror ikke vi har noen steder i Norge som har stor nok kunnskap om slike biler, mener føreren.

Skader i elektronikken

Det er selskapet Simco som jobber med å lage rapporten for politiet. De er blant landets fremste på å hente ut elektronisk lagret data fra moderne biler.

– Det stemmer at man ikke skal tukle for mye med slike systemer. Men det er ikke første gang vi gjør dette, selv ikke på akkurat denne typen bil. Jeg har en slik bil selv, sier daglig leder Simen Huse i Simco.

Han forteller at det er skader i elektronikken i bilen som er grunnen til at det har tatt lang tid å gjøre ferdig rapporten.

– Vi er nødt til å være svært forsiktige for at informasjonen ikke skal bli slettet, forklarer daglig leder Simen Huse i Simco.

Vil ta førerkort

Den 19 år gamle føreren av Ferrarien forteller at han har vært i kontakt med politiet flere ganger, men at han kun har fått beskjed om at det har vært ferie.

– Nå er ferien over, men jeg får ikke svar, verken på telefon eller sms. Det har gått nesten seks måneder siden ulykken. Det er helt idiotisk, saken skulle vært ferdig for lenge siden.

Fungerende krimsjef Rune Albertsen i Fredrikstad-politiet forteller at føreren har fremdeles status som mistenkt.

Statusen hans avhenger av hva de tekniske undersøkelsene av bilen avdekker.

– Det er frustrerende for meg. Jeg vil ta førerkortet så fort som mulig, men jeg vet ikke hvor lang utsettelse jeg får på førerkortet, eller om jeg får utsettelse i det hele tatt, sier 19-åringen.

Måtte endre verkstedtimer

Ulykke Ferrari

Bilen traff et tre og fikk store materielle skader i sammenstøtet.

Foto: Sebastian Nordli

Ferrarien fikk store skader i sammenstøtet med et tre, før den endte i skolegården på Trosvik.

Men 19-åringen har fremdeles et håp om at bilen skal kunne repareres.

– Jeg har fått verkstedstimer hos Ferrari, for å finne ut om det i det hele tatt er mulig å reparere bilen. Men de har jeg blitt nødt til å utsette, fordi jeg ikke har fått tilbake bilen.

Han forteller at Ferrari gratis endret verkstedtimen én gang, men så måtte 19-åringen betale for seg for å endre timen på nytt.

– Fordi jeg fremdeles ikke har fått tilbake bilen, har jeg blitt nødt til å betale et forskudd for å endre timen. Det er penger rett i dass, fordi jeg sannsynligvis ikke får tatt med bilen til den timen heller.

Det har ikke lykkes NRK å komme i kontakt med noen i Ferrari som kan kommentere saken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: