NRK Meny
Normal

Naser ble skutt flere ganger

Mannen som er siktet for drapet på Naser Abdol Mohamady har forklart seg grundig om både motiv og drapshandlingen i avhør.

Politi på jakt etter en eller flere gjerningsmenn etter funn av en død person i Fredrikstad

Store styrker fra politiet rykket ut til Nabbetorp i Fredrikstad etter meldingen om at det var avfyrt skudd lørdag.

Foto: Johnny Larsen / NTB scanpix

– Han har forklart seg grundig om motivet, men vi kan ikke gå ut med hva han har forklart. Det innebærer rett og slett en god del etterforskning knyttet til forklaringen til siktede, sier politiadvokat Inger Marie Papworth.

Papworth har overtatt det påtalemessige ansvaret for saken fra politiadvokat Arild Eikaas, som nå konsentrerer seg om andre saker.

– Den siktede har ikke tatt endelig stilling til spørsmålet om straffskyld, sier hun.

Ikke ferdige på åstedet

Plombering på døra til huset der Naser Abdol Mohamady ble funnet død

Boligen der 37 år gamle Naser Abdol Mohamady ble funnet livløs lørdag er fremdeles plombert av politiet.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Naser Abdol Mohamady ble skutt og drept i sin egen bolig på Nabbetorp i Fredrikstad lørdag. Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at han døde på grunn av skuddskadene.

– Han er skutt flere steder på kroppen, men hvor og hvor mange ganger kan jeg ikke opplyse om.

Politiet gjennomfører fremdeles tekniske undersøkelser knyttet til både åstedet, våpen og prøver som er tatt.

– Boligen til avdøde blir ikke frigitt på en god stund enda. Det gjenstår fremdeles en god del undersøkelser der, sier Papworth.

Er det spor etter innbrudd på boligen?

– Det kan jeg ikke uttale meg om.

Den drapssiktede 46-åringen eier to hus, ett i Halden og ett i Fredrikstad. Politiadvokaten forteller at politiet heller ikke er ferdige med tekniske undersøkelser ved disse husene.

Har forklart seg om motiv

Politiadvokat Inger Marie Papworth

Politiadvokat Inger Marie Papworth forteller at den drapssiktede 46-åringen har forklart seg i avhør med politiet om motivet for drapet.

Foto: Anne Ognedal/NRK

46-åringen samtykket mandag til åtte uker varetektsfengsling. Han har i tiden etter drapshandlingen fortalt politiet om hva som skjedde i boligen på Nabbetorp lørdag.

– Han har forklart seg grundig om motivet, og han har også forklart seg nøye om hvordan drapshandlingen skjedde. Det er ingen store uoverensstemmelser i siktedes forklaringer i forhold til det som har kommet frem av etterforskningen.

Politiet har også kommet godt i gang med avhør av andre personer i saken.

– Det er en omfattende sak å etterforske. Vi avhører folk i nærheten av åstedet, og omgangskretsen og familiene til både offeret og siktede.

Er dere sikre på at siktede var alene?

– Vi kan ikke gå ut og si at vi er helt sikre på det. Vi holder fremdeles mulighetene åpne for at det kan være andre involverte. Men det er ikke aktuelt med flere siktelser på nåværende tidspunkt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha ny runde om Viken

    At sammenslåingen av Troms og Finnmark er lagt på is gir en gyllen mulighet til å ta en ny runde om Viken også. Det mener Johan Edvard Grimstad i Senterpartiet. Han mener hele konstruksjonen av Østfold, Buskerud og Akershus er unaturlig, og ser nå en ny mulighet til å stoppe planene om sammenslåing

    Johan Edvard Grimstad
    Foto: Visjon Norge
  • Se kveldens siste nyhetssending

    Programleder: Bengt-Eigil Ruud