Forbundet tar avstand fra dommertrusler

Norges Håndballforbund mener Tindlund IF gjorde det riktige da de suspenderte treneren som er politianmeldt for trusler mot dommerne under en jenter 12-kamp i helgen.

Dommere følte seg truet av trener

Marius Rømme Solberg og Christopher Granerud følte seg truet av en av trenerne i en kamp mellom to jenter 12-lag.

Foto: Privat

Den aktuelle treneren ble utvist i en J12-kamp mellom Tindlund og Skiptvet i helgen, og skal etter kampen ha truet de to 18 år gamle dommerne med juling.

I går ble saken politianmeldt og Tindlund valgte samtidig å be treneren holde seg borte fra kamper og treninger til saken er avklart. Riktig avgjørelse, mener styreleder Odd Granerud i Norges Håndballforbund Region Øst.

– I utgangspunktet må nesten klubben bestemme hvordan de skal takle dette, med tanke på hvilke kontrakter og avtaler han har med klubben. Men generelt vil det alltid være smart å holde seg litt unna til saken har løst seg på en riktig måte, og alle har fått rettferdig behandling, forteller han.

– Like trist hver gang

Treneren selv nekter for at han har truet de to dommerne og sier at han har sendt en egen rapport til forbundet.

Granerud forteller at de vil følge saken nøye.

– Jeg vet at administrasjonen i Region Øst er på ballen, og at de kjører en vanlig standard prosedyre for å kartlegge hva som har skjedd. Alle parter skal få lov til å uttale seg, sier han.

Styrelederen mener det er snakk om en trist sak – dersom det stemmer at treneren truet de unge dommerne.

– Det er ikke ofte vi har så alvorlige saker som dette kan vise seg å være. Det hender at slike ting dukker opp og det er like trist hver gang det skjer, sier han.