NRK Meny
Normal

Forbundet frikjenner Moss Fotballklubb

Norges Fotballforbund finner ikke noe grunnlag for påstandene om at kampen mellom Moss FK og Aalesunds FK i 2006 var fikset. Forbundet har gjort omfattende undersøkelser etter at forfatteren Knut Høibaaten fremsatte påstander om kampfiksing i sin bok «Fotballagenten».

Melløs Stadion

Tidligere fotballagent Knut Høibraaten hevder i en bok at 1.-divisjonskampen mellom Moss og Aalesund i 2006 var utsatt for kampfiksing.

Foto: Espen Torgersen

Høibraaten har gjentatt påstandene i intervjuer i flere medier.

Dette fikk Fotballforbundet til å innhente informasjon fra de to klubbene, fra fotballdommer Svein Erik Edvardsen og Norsk Tipping, i tillegg til Høibraaten.

Aalesunds FK vant 5–0

Aalesunds FK vant kampen på Melløs 5–0. I boken til Høibraaten blir det hevdet at det skulle fikses slik at Moss tapte kampen med minst tre mål. Høibraaten beskriver et møte med en ikke navngitt person i Albania kort tid før den aktuelle kampen.

Norges Fotballforbund finner det sannsynlig at Høibraaten kan har hatt et møte med en person i Albania og at samtalen har dreid seg om muligheten for å manipulere kamper i Norge, blant annet det aktuelle oppgjøret mellom Moss og Aalesund.

Fant ikke irregulære spillemønstre

Norsk Tipping har undersøkt saken, og fant at ingen irregulære spillemønstre i den aktuelle kampen, noe det ofte vil være i tilfeller der kamper er manipulert.

Etter en samlet vurdering er forbundets konklusjon at det ikke finnes grunnlag for å hevde at kampen var utsatt for resultatmanipulering.

Uansett er det nå over åtte år siden kampen ble spilt, og forhold knyttet til kampen er etter fotballforbundets dagjeldende straffebestemmelser foreldet for så vidt gjelder fotballens regelverk. En eventuell straff i medhold av disse bestemmelser
ville derfor uansett vært utelukket.

Lettelse i Moss

– Norges Fotballforbund tar uansett enhver påstand om kampfiksing svært alvorlig uavhengig om de kan straffes eller ikke etter forbundets regelverk, skriver Norges Fotballforbund i et brev til Moss FK.

– Jeg er ikke overrasket, men selvsagt både glad og lettet over at Moss Fotballklubb nå endelig er offisielt renvasket i en så alvorlig sak som dette, sier styreleder Thomas Thorkildsen i Moss Fotballklubb i en kommentar.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Halden i legevaktstrid

    Halden kommune frykter at kapasiteten på legevakten kommer til å bli sprengt hvis svenske pasienter strømmer dit. Etter at Strömstad Tidning på lederplass oppfordra svensker til å bruke akuttmottaket i Halden sier kommunalsjef Gina Anette Brekke i Halden "at hvis legevakten belastes ytterligere (…) så er det fare for at hele tjenesten bryter sammen."

  • Se 23.00-nyhetene

    Programleder: Lotte Olsen Jessa