NRK Meny
Normal

Forbereder seg som vanlig

Assistenttrener for Sarpsborg 08, Tom Freddy Aune, sier at de forbereder seg akkurat som til andre kamper, selv om de møter tredjedivisjonslaget Ås i kveldens cupkamp.

Tom Freddy Aune

Assistenttrener for Sarpsborg 08, Tom Freddy Aune, sier at laget er godt forberedt før cupkampen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Ås spiller i 3. divisjon, mens Sarpsborg 08 spiller i eliteserien. I tillegg kom Sarpsborg 08 helt til finalen i fjor, men tapte denne mot Rosenborg. Men det er noe som heter at «cup er cup», og Aune sier at de ikke kan gå ut på banen og bare tro at de vinner.

– I utgangspunktet burde dette være en lett match, men vi må være skjerpet også i denne kampen, sier han.

Mener de slår Ås

Selv om assistenttreneren ikke kan navnet på Ås-spillere, garanterer han at laget er godt forberedt på motstanderne.

– Vi vet mye om dem, og vi vet hvordan banen er. Vi spilte to matcher mot dem i fjor, sier han.

Assistenttreneren er ganske sikker på at de slår Ås, selv om de har hatt en svak sesongstart.

– Hvis vi kommer opp på det nivået vi skal være, så slår vi Ås, sier han.

Profesjonell innsats

Forsvarsspiller Anders Østli, er enig i at de må forberede seg likt til cupkamp.

– Vi må legge inn en profesjonell innsats. Hvis vi kommer inn uskjerpet, blir man straffet, selv om Ås spiller i tredje divisjon, sier han.

Pål Kirkevold er forholdsvis ny på Sarpsborg 08, og håper på at målene vil komme i denne kampen.

– Forhåpentligvis vil målene komme mot Ås. Det er en kamp vi skal vinne, det går på hvilken innstilling man har. Vi må stole på at vi er gode nok, og det er vi, sier han.

Heller ikke han tror det blir bare å gå ut på banen og vinne.

– Vi har sett år etter år at det er gode lag som ryker etter første og andre runde. Det er ikke bare, bare å komme til en tørr kunstgressbane og møte overtente Ås-spillere som er fornøyde med å møte oss, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • -Dette er helt vanvittig!

    En kvinne bosatt i Askim ble fredag kveld millionær i Norsk Tipping-spillet "Nabolaget". -Dette er helt vanvittig! sa kvinnen da hun fikk telefon fra Hamar. Og siden spillet heter "Nabolaget", vant fem av kvinnens naboer 100.000 kroner hver. Med sine 32 Nabolaget-millionærer ligger Østfold nå på fylkestoppen i spillet som ble etablert for tre år siden. Syv av disse, inkludert fredagens millionær, er fra Askim.

  • Norsk kvinne omkom

    En 58 år gammel norsk kvinne døde i en frontkollisjon mellom en personbil og en lastebil på E18 i Årjäng fredag ettermiddag. Det melder den svenske avisen NWT.se. Kvinnen satt i personbilen sammen med en 62 år gammel mann. Mannen ble alvorlig skadet men tilstanden hans skal være stabil. Det er fortsatt uklart hva som var årsaken til ulykken.