Sjokktap for FFK

Cup-Askeladdene fra Follo har tatt nok en skalp - denne gangen i serien.

Fredrikstad FK
Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Follo som har overrasket alle i den norske cupen, og tatt seg til semifinale mot Rosenborg, har nok en gang sjokkert med et svært overraskende resultat.

Denne gangen var det Fredrikstad som var offer, og de måtte etter 90 minutter innse at de hadde gått på et pinlig hjemmetap, mot tabelljuboen i 1. divisjon.

Les også:

Dårlig førsteomgang

Kampen startet i et fryktelig tempo og med dårlig spill fra begge lag. Det ble også skapt svært få sjanser, noe som naturligvis resulterte i 0-0 og uavgjort til pause.

Etter pause hevet nivået seg noe, men det tok allikevel drøye 15 minutter før det ble skapt noe å snakke om. Og snakket om ble det også. For den første store sjansen i omgangen gikk til Alexander Ruud Tveter og Follo, og spissen klarte på et vis å tuppe ballen i mål etter et innlegg fra Øystein Grini, til stor jubel fra de tilreisende fra Follo.

Doblet ledelsen

Allerede 10 minutter etter var gjestene frempå igjen. Nok en gang var det Grini som stod for serveringen, mens Eirik Markegård fikk æren av å stikke spikeren litt lenger ned i Fredrikstad-kista.

Fredrikstad øynet et lite håp da Celso Borges reduserte på et straffespark bare tre minutter senere, men like før slutt ble rød-buksene straffet på nytt.

Hjemmelaget satset alt fremover, og var derfor dårlig rustet når gjestene vinner ballen og kontrer. Eirik Markegård scoret sitt andre for dagen, og gjorde ydmykelsen av Fredrikstad komplett.