NRK Meny
Normal

Folkemøte til langt på kveld i Våler

Debatten om kommunesammenslåing i Våler la seg ikke død med kommunens nei i sommer.

Folkemøte Våler
Foto: Birger Kjølberg / NRK

Debatten om kommunesammenslåing har ikke lagt seg i Våler. I sommer sa kommunestyret nei til å slå seg sammen med Moss og Rygge, men innbyggerne har ikke lagt saken død. Klokka 19 er det folkemøte, og der er Liv Rønnaug Lilleåsen - er det stor interesse?

Klokken 19 startet et folkemøte om en mulig sammenslåing med Moss og Rygge, og det ventes at møtet fortsetter lenge utover kvelden.

– Vedtaket om å være alene er endelig, sa ordfører Reidar Kaabbel på møtet, men han møter motbør fra flere av de til stede på et fullpakket folkemøte.

Gunnar Listerud sier folkemøtet viser at folk forlanger mer informasjon om det politiske arbeidet i kommunen.

– Informasjonen er på krabbestadiet. Her er det bare å ta i bruk Facebook og andre sosiale medier, sier Listerud.

Fylkesmannen kommer med sitt forslag om fremtidig kommunestruktur den 29. november.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • HTH krever beklagelse

    Halden Topphåndball krever en offisiell beklagelse fra dommerne som dømte gårsdagens cupkamp mot Elverum. Det skriver klubbens daglige leder i en pressemelding. Han reagerte spesielt på en kommentar fra den ene dommeren som ble oppfattet som krenkende. Håndballforbundet har nå fått en rapport fra klubben.

    Mads Fredriksen
    Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK
  • Alvimhaugen skole kan vinne pris

    Alvimhaugen skole i Sarpsborg er en av femten skoler i landet som er nominert til Dronning Sonjas skolepris. Prisen skal gå til en skole som har utmerket seg ved å praktisere likeverd og inkludering. Prisen består av 250 000 kroner, et diplom og et kunstverk laget av Dronning Sonja. Vinneren blir annonsert 10. oktober.