FFK rotet bort seieren igjen

For andre gang i år ble 2–0 til 2–2 for rødbuksene. Arne Erlandsen fikk ingen drømmestart som FFK-trener.

Henrik Kjelsrud Johansen scorer for FFK mot Brann

Henrik Kjelsrud Johansen og resten av FFK håper på tre poeng i Arne Erlandsens trenerdebut for laget.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Fredrikstad FK står med fattige sju poeng på de ni første seriekampene, og er langt unna det uttalte målet for sesongen – direkte opprykk til eliteserien. Etter 1-4-tapet hjemme for Kristiansund 16. mai ble Arne Erlandsen hentet inn som klubbens nye hovedtrener.

Erlandsen har tidligere hatt treneransvaret i blant annet LSK, IFK Göteborg og nå sist Moss. Nå er han hentet inn for å bringe FFK oppover på tabellen i førstedivisjon.

– Vi har 21 kamper igjen, og må vinne halvparten av dem for å være sikre. Det er en knallhard jobb, og det vet spillerne like godt som meg, sa Erlandsen til NRK da det ble offentliggjort at han er FFKs nye hovedtrener.

– Høy intensitet

Mandag møter de ett av overraskelseslagene i divisjonen, nyopprykkede Follo som ligger åtte poeng foran Fredrikstad så langt. Den nye FFK-treneren tror det vil ta tid å sette sitt preg på laget, men at man allerede mot Follo vil kunne se forandringer.

– Vi ønsker generelt et veldig høyt tempo og høy intensitet på spillet vårt, både offensivt og defensivt. Det forhåpentligvis et komprimert lag defensivt som gjør at vi vinner baller, får gunstige posisjoner og går hurtig i angrep.

Arne Erlandsen presenter som ny trener i FFK

Onsdag ble Arne Erlandsen presentert som ny hovedtrener for Fredrikstad Fotballklubb.

Foto: Trond Johnsen / NRK

FFKs innleide spiss Henrik Kjelsrud Johansen var tilbake som innbytter mot Kristiansund 16. mai, og sørget for lagets eneste lyspunkt med sin trøstescoring mot slutten av kampen. Nå er han full av selvtillit foran oppgjøret mot Follo.

– Jeg er ganske sikker på at jeg kommer til å score, sier Kjelsrud Johansen i et intervju på fredrikstadfk.no.

Skryter av byen

Han håper at Erlandsens inntog i plankebyen skal snu den negative trenden som har preget serieåpningen for FFK.

– Jeg tror vi kan forvente fullt trykk og litt mer engasjement. Vi kommer nok til å spille fotball på en litt annen måte. Litt tryggere og lavere i banen, og være mer kompakte. Det er jo det vi håper skal gi resultater nå.

Spissen ønsker også å gi honnør til hele Fredrikstad, og håper å kunne gi noe tilbake mot Follo.

– Det kan ikke ha vært bare-bare å være Fredrikstad-supporter de siste månedene og jeg er imponert over måten byen har stått opp på.