NRK Meny
Normal

– Sikkerheten til NAV-ansatte er for dårlig

Ansatte ved NAV Moss føler seg utrygge på arbeidsplassen og ledelsen gjør ingenting, mener Fellesorganisasjonen.

Kristine Hval Blekken, fylkessekretær i Fellesorganisasjonen i Østfold

Kristine Hval Blekken, fylkessekretær i Fellesorganisasjonen i Østfold.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

Leder i Fellesorganisasjonen for barnevernspedagoger, sosionomer og vernepleiere, Kristine Hval Blekken, reagerer på arbeidsforholdene ved NAV i Moss.

De ansatte frykter for sin egen sikkerhet og har så mye å gjøre at de ikke klarer å kvalitetssikre sitt eget arbeid, forteller hun.

Senest mandag kveld ble de ansatte truet på livet av en klient.

– Det holder ikke med empatiske ord fra ledelsens side, det må faktisk handling til. Arbeidsforholdene er helt uholdbare, sier Blekken.

– Det skjer ikke noe

Ifølge Blekken har de mottatt bekymringsmeldinger fra flere NAV-kontor i Østfold, men hun sier situasjonen er spesielt ille i Moss.

– De ansatte har over lang tid sagt ifra om at de har så mye å gjøre at de ikke rekker å kvalitetssikre sine egne arbeidsoppgaver, men det skjer ikke noe, sier Blekken.

– I tillegg blir de satt til å gjøre ting de ikke er profesjonelle på, på grunn av arbeidspresset, legger hun til.

Blekken mener ledelsen må gjør kartlegge risikoen for de ansatte, og deretter sette inn tiltak som gjør arbeidsmiljøet «trygt og forsvarlig».

– Vi mener at arbeidsmiljøet er for dårlig. Det er ikke tilstrekkelig sikring, understreker hun.

– Tar de ansatte på alvor

Leder ved NAV i Moss, Kari-Mette Mjølner, forstår lite av kritikken fra Fellesorganisasjonen.

Hun forteller at ledelsen har gjennomført to møter der de ansattes bekymringer har blitt tatt opp. Vi tar det på alvor, understreker hun.

– Vi har hatt to møter og sammen diskutert hva vi skal gjøre, det syns jeg tyder på at vi gjør det, sier Mjølner.

– Sammen med lokal tillitsvalgt har vi blitt enige om hvilke tiltak som skal iverksettes og rekkefølgen av disse. Det handler om opplæring av nyansatte, at vi skal ha faglige diskusjoner og hvordan vi skal samarbeide rundt brukerne slik at vi utnytter ressursene best mulig, forteller hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 22.55-nyhetene

  • Stjernen seirende ut av målshow

    Sesongens siste kamp for Stjernen endte med et målkalas hjemme mot Kongsvinger. Det endte til slutt hele 7-6 etter spilleforlengelse, i en kamp som ifølge Fredriksstad Blad var målrik, men ikke spesielt velspilt.