Føler seg stigmatisert og feilaktig knyttet til HA

Arrangørene av Planke-MC i Fredrikstad føler seg stigmatisert og feilaktig fremstilt som sympatisører med Hells Angels.

Knut Erik Torbjørnsen i Basic MC, Fredrikstad

Knut Erik Torbjørnsen i Basic MC, Fredrikstad.

Foto: Jørgen Gangstøe / NRK

– Planke-MC er et arrangement som er åpent for alle. Vi kan ikke jage motorsyklister fra Hells Angels avgårde, parerer arrangør Knut Erik Torbjørnsen før vi har spurt om noe som helst.

Torbjørnsen viser til Fredrikstad Blads papirutgave lørdag, hvor de skriver at MC-klubbene i Fredrikstad sympatiserer med Hells Angels.

Se flere bilder her.

– Familien blir stigmatisert

Det var kort mellom motorsyklene i Fredrikstad lørdag. Stolte viste motorsyklistene frem sine kraftige doninger. Lasse Delås var en av dem, med sin Harley 1340, mens gutta i klubben Dunke Jon var heftig engasert på sin stand på torget i Fredrikstad sentrum.

– Kjerringer og unger til medlemmene i klubben blir urettferdig nok stigmatisert. Vi kan ikke noe for at Hells Angels er innom, men media slår opp at vi - klubben Dunke Jon - sympatiserer med dem. Det stemmer overhode ikke, sier Paul Fauske fra klubben. (Artikkelen fortsetter under bildet)

Medlemmer i MC-klubben Dunke Jon

Øyvind Andersen, Paul Fauske fra Dunke Jon og André Iversen fra Hvalerklubben Triton.

Foto: Jørgen Gangstøe / NRK

– Vi føler oss i alle fall trygge

Og riktig nok, etterhvert som torget fylles med motorsykler ser vi to skinnjakker fra Hells Angels putre forbi. Mens politihelikopteret henger over oss konstant.

– Jeg vet de er her. Det er medlemmer av Bandidos også. Men vi kan jo ikke nekte dem å være her.

– Vi føler oss i alle fall trygge. Politiet passer på noe voldsomt, sier arrangør Knut Erik Torbjørnsen.(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hells Angels på MC-treff i Fredrikstad

Hells Angels på MC-treff i Fredrikstad.

Foto: Anders Winlund / NRK

Parade gjennom plankebyen

Deretter bar det i parade gjennom byen.

– Vi treffes bare en dag i året slik. Det er det som er Planke-MC. Vi har arrangert det i 11 år, og før hadde vi fest om kvelden, men det har vi sluttet med.

– Nå er dette bare et treff for å lufte syklene og vise oss frem noen timer på dagtid. Forhåpentligvis lager vi ikke problemer i trafikken. Det prøver vi å unngå, sier Torbjørnsen til NRK.

Ingen hendelser

Operasjonsleder Per Tommy Antonsen i østfoldpolitiet er travel og har lite lyst til å kommentere saken.

– Vi har hatt skjerpet beredskap i forbindelse med MC-treffet i Fredrikstad. Men vi har ikke fått meldinger om en eneste hendelse. Mer er det ikke å si om den saken, sier Antonsen.