NRK Meny
Normal

– Føler seg som dårlige foreldre

Mange foreldre i Østfold føler seg som dårlige foreldre fordi de ikke klarer å kjøpe klær og leker til barna.

Barn og foreldre

Mange foreldre har dårlig samvittighet fordi de ikke har råd til å kjøpe klær og leker til barna. Illustrasjon.

Foto: colourbox.com / colourbox.com

Det forteller Ragnhild Klevmoen, sosialfaglig leder i Kirkens bymisjon i Østfold.

En ny helseundersøkelse i her i fylket viser at flere føler seg ensomme, samtidig som fattigdomstallene stiger.

Østfoldhelsa og fylkeskommunen stilte 18 000 østfoldinger helsespørsmål. Resultatene viser at mange føler seg som dårlige foreldre fordi de ikke klarer å kjøpe ting til barna.

– De føler de ikke kan stille med det samme som alle andre. Det er vondt for dem å tenke at barn skal komme på skolen og ikke ha klær, spill eller kunne være med på de samme aktivtetene som de andre barna. Foreldrene strekker seg langt for å få det til, forteller Klevmoen.

– Mange forteller hva et lite smil betyr

Stortingspolitiker Bengt Morten Wenstøb og leder av Østfoldhelsa Inger Christin Torp sa til NRK denne uken at vi må bry oss mer.

Ragnhild Klevmoen, Kirkens bymisjon

Ragnhild Klevmoen, sosialfaglig leder i Kirkens bymisjon i Østfold.

Foto: Tomas Berger / NRK

Klevmoen mener det må et kollektivt løft til fra både fra det offentlige og det private, men at også du og jeg kan gjør en forskjell ved å være mer bevisste.

– Bare det å se hverandre, huske på naboer og de vi kommer i kontakt med, betyr mye. Mange forteller hva et lite smil betyr, sier hun.

Klevmoen mener også mange kan ta en ekstra runde med egne barn å høre om det er nødvendlig med alt det de trenger, slik at vi ikke er med på å trekke opp snittet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Minnefondet vokser raskt

  Så langt er det kommet inn over 400.000 kroner til Vibeke Skofteruds minnefond. – Familien er helt målløse over hvor mye penger som har kommet inn, sier familiens talsperson Pål Tømmerhoel til Smaalenenes Avis. Fondet ble opprettet etter at skistjernen Vibeke Skofterud omkom i en vannskuterulykke ved Arendal i sommer.

  Mesternes mester
  Foto: Roy Darvik
 • 40 prosent flere oppdrag

  Redningsselskapet har hatt rekordmange oppdrag i Oslofjorden i sommer. Ifølge Redningsselskapets egen statistikk økte antall oppdrag i landet med 17 prosent. I Østfold, Vestfold og Telemark økte antall oppdrag med nesten 40 prosent. Skipper Svein Åge Olsen på «RS Horn Rescue» i Hvaler sier han ikke kjenner statistikken, men det har helt klart vært mer å gjøre i sommer.

  Horn Rescue hjelper seilbåt
  Foto: Redningsselskapet