NRK Meny
Normal

Flyselskap satser på Rygge

Et større flyselskap vil etablere base på Moss Lufthavn Rygge i året som kommer. Det bekrefter ledelsen i lufthavnselskapet.

Norwegian-fly

Norwegian skal etter det NRK erfarer være til stede på flyshowet på Rygge i slutten av august.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Navnet på flyselskapet, som betegnes som et lavprisselskap, vil bli offentliggjort mot slutten av august.

Dermed ser det ut for at den nye lufthavnen i Østfold fått på plass det som vil sikre trafikk på flyplassen fra første driftsår.

Etablerer base på Rygge

- Det viktige er at vi nå har klar et flyselskap som satser på Rygge, og etablerer base her, sier daglig leder for Rygge Sivile Lufthavn  AS (RSL), Pål Tandberg.

Moss Lufthavn Rygge åpner i oktober i år, men har varslet at det vil bli fullt trykk på flyvninger først fra neste vår.

I høst er det satt opp enkelte flyvninger med turoperatører til sydlige strøk. Den første av dem går 17. oktober til Gran Canaria.

RSL vil gå ut med navnet på flyselskapet samme uke som det annonserte flyshowet på Rygge 25. og 26. august.

Showet markerer 40-årsjubileet for helikopterskvadronen på den militære flystasjonen på Rygge, men er også ment som en markering av at det blir sivil trafikk fra høsten.

Moss Lufthavn Rygge
Foto: Luftforsvaret

Norwegian kommer

Etter det NRK erfarer vil flyselskapet Norwegian være til stede på flyshowet. 

Norwegian er det selskapet som tydeligst har sagt at de ønsker å satse på Rygge, og har varslet at de vil fly fra Rygge fra våren 2008. 

Så langt har de ikke villet bekrefte at de vil etablere en base på Rygge.

 - Det eneste vi kan si er at vi er i forhandlinger med Rygge Sivile Lufthavn, sier Rutesjef i Norwegian, Daniel Skjeldam.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mindre personskade etter ulykke

    Politiet opplyser at en person har blitt lettere skadet etter trafikkulykken på E6. To biler var involvert i ulykken, som skjedde i nordgående løp ved Høk i Sarpsborg.

  • Trafikkulykke på E6

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke på E6 mellom Sarpsborg og Halden. Ulykken har skjedd i nordgående felt og brannvesenet fra begge byene har rykket ut, skriver Alarmsentral Brann Øst på Twitter.