NRK Meny
Normal

Flyplassnaboer vurderer rettssak

150 husstander ved flyplassen i Rygge har samlet inn 750.000 kroner til en juridisk vurdering av støyerstatningskravet.

Moss Lufthavn Rygge
Foto: Øystein S Paulsen Luftforsvaret

150 husstander i støysonen omkring Moss Lufthavn Rygge har lagt 5.000 kroner hver på bordet og ber om at rettssak vurderes.

Det skriver Moss Avis.

Fredag sa leder til NRK at kravet fra naboene kan bli på over en milliard. Nå skal leder for kontaktgruppa for Ryggeaksjonen, Svenn Sandberg bestille en juridisk vurdering av erstatningskravet.

Gardermoen dømt

- Vi har nå husstander nok og dermed de 750.000 kronene som trengs for å bestille en grundig juridisk vurdering av om vi bør gå til sak mot Rygge Sivile lufthavn og kreve støyskadeerstatning, sier Svenn Sandberg til Moss Avis.

På Gardermoen vant 223 naboer til hovedflyplassen fram i Høyesterett og ble sommeren 2006 tilkjent en samlet støyskadeerstatning på 50 millioner kroner.

I tillegg ble flyplassen dømt til å betale saksomkostningene. Husstandene fikk i snitt knappe 225.000 kroner hver i støyskadeerstatning.

Tviler på milliardkrav

Administrerende direktør Pål Tandberg ved Rygge sivile lufthavn tviler på at naboene til flyplassen i Rygge har krav på en milliard i støyerstatning.

- Jeg ser frem til å se dokumentasjonen som støtter et slikt krav. Jeg mener erstatningskravene som varsles høres ut til å være astronomisk høye, sier Tandberg til NRK.

Fredag ga samferdselsdepartementet grønt lys for å utvide åpningstidene for Moss Lufthavn Rygge fra 06.30 om morgenen til 23.30 om kvelden.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Elyounoussi med målgivende

    Mohamed Elyounoussi fra Sarpsborg hadde en målgivende pasning da Norge utlignet til 1-1 i treningskampen mot Australia fredag kveld. Det var Ola Kamara som satte ballen i mål bak Mathew Ryan.

  • Se 18.50-nyhetene