Flybåten innstiller alle avganger

Ble «tvunget» av Tønsberg kommune til å innstille driften.

Flybåten

Flybåten innstiller all drift inntil videre.

«Uten forvarsel, med umiddelbar virkning og med trussel om tvangsmidler trakk Tønsberg kommune i brev av 18.4.2012 Flybåtens dispensasjon til å bruke Husvik som anløpssted.»

Det skriver Flybåten AS i en pressemelding.

Flybåten har siden 1999 hatt dialog med Tønsberg kommune for å finne et anløpssted utenfor Husøysundet.

Begrunnelsen var at kommunen mente reguleringsforslaget fra Flybåten ikke var et «komplett planforslag» som var et vilkår for dispensasjonen.

Flybåten og utførende arkitekt er helt uenige med Tønsberg kommune i vurderingen og anser forslaget for komplett.

«Kommunens vedtak innebærer at Flybåten ikke kan fortsette den planlagte rutevirksomheten før vi er helt sikre på at vi har et anløpssted på Husvik, eller annet egnet sted som muliggjør kort og miljøvennlig kryssing av fjorden», skriver de.

Flybåten innstiller alle avganger med umiddelbar virkning.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Smuglet 14,5 kilo kokain

    To albanske menn, 43 og 46 år gamle, er dømt for smugling av 14,5 kilo kokain over Svinesund i september i fjor. 46-åringen erklærte seg skyldig etter tiltalen da saken var oppe for Halden tingrett i forrige uke. Han ble dømt til fengsel i sju år og tre måneder. 43-åringen erkjente ikke straffskyld. Han ble dømt til fengsel i åtte og et halvt år. Halden tingrett har også bestemt at en bil, som tilhører eldstemann, skal inndras.

  • Nei til Venstres forsvarsplaner

    Partiet satset på Ap-støtte for blant annet å skrote planene om å flytte helikoptre fra Bardufoss til Rygge - men Venstres foreslåtte kampfly-utsettelse fører til at Arbeiderpartiet sier nei.