NRK Meny
Normal

Sto «radarfast» i nesten fem timer

Passasjerer på vei til sol og varme på Kos i Hellas, satt nesten fem timer i en Ryanair-kabin på Moss lufthavn Rygge. Årsaken var greske radarproblemer.

Ryanair
Foto: MIGUEL RIOPA / AFP

Flerfoldige timer gikk før passasjerene kom seg avsted til sitt planlagte feriemål. Radarproblemer i Hellas var årsaken til forsinkelsene.

Planlagt flyavgang til Kos var klokka 13.10, men først i 17.30-tiden fikk passasjerene beskjed om at flyet hadde fått bekreftet landingstid i Hellas.

LES OGSÅ:

– Aircondition først etter to timer

Flyet tok av etter nesten fem timer på flyplassen. Passasjerene fikk ikke lov til å forlate flyet, og det var på et tidspunkt svært varmt i kabinen, ifølge Ylva Tyssing som var en av passasjerene ombord.

– De satte heldigvis på aircondition, men det gjorde de etter to timer, sa hun til NRK.no tidligere i ettermiddag.

Passasjerene tok det stort sett med fatning, men situasjonen for ungene ombord var verre enn for de voksne.

– Det er frustrerende å ikke vite hvor lenge vi må sitte her, særlig for oss som har med unger. Dette er verst for dem som er yngre, sa hun.

Passasjerene fikk ikke kjøpe mat og drikke før i firetiden. Etter først å ha måttet betale, fikk de kontrabeskjed om at de får mat og drikke - så lenge det ikke kostet mer enn 5 Euro.

LES OGSÅ: Ryanair nødlandet i Sverige

Greske radarproblemer

Markedssjef ved Rygge Sivile Lufthavn, Silje Thoresen, sa til NRK.no tidligere i ettermiddag at forsinkelsen skyldtes at radarsystemet i Hellas var nede.

De måtte derfor vente på en bekreftelse på når flyet kunne få lande.

Alle passasjerer er nå på vei til sol og varme etter en tøff start på ferien, og vil være fremme på Kos 22.30 lokal tid.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sesongen over for Halden

    Haslum går til semifinalen i NM-sluttspillet i håndball etter å ha slått Halden 34-29 i den siste kvartfinalekampen. Dermed er sesongen over for Halden.