NRK Meny
Normal

Norwegian-fly havnet utenfor taksebanen

40 passasjerer var om bord i Norwegian-flyet da det skled av taksebanen på Moss lufthavn Rygge lørdag kveld.

Fly på Rygge

Flyet skal ha satt seg fast med nesehjulet ute på gresset ved taksebanen da det var på vei mot selve rullebanen før avgangen til Alicante klokka 20.10.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

– Vi hadde et fly som fikk kontakt med vann og skled litt. Flyet hadde lav hastighet, så det hele var helt udramatisk, sier kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, Astrid Mannion, til NRK.

Flyet skal ha satt seg fast med nesehjulet ute på gresset ved siden av taksebanen da det var på vei mot selve rullebanen før avgangen til Alicante klokka 20.10.

Ingen av de 40 passasjerene som var i flyet skal ha blitt skadd i forbindelse med hendelsen.

– Flyet hadde litt fart, der det vanligvis bruker å gå veldig sakte. Det humpet og ristet en del, og så var det bråstopp, sa Beate Austvold til Aftenposten. Hun var en av passasjerene i flyet.

Glatt på banen

Rygge flyplass buss

Passasjerene som var på flyet ble fraktet bort i buss, et par timer etter at flyet skled ut.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

– Hva skjer med passasjerene om bord i flyet?

– Nå sørger vi for at passasjerene har det fint. De blir tatt av flyet, og får utdelt matkort mens flyet undersøkes, sier Mannion.

Hun sier det er for tidlig å si noe om når passasjerene får reise videre.

– Flyet undersøkes nå, og vi håper på at passasjerene får komme seg til Alicante så snart som mulig.

Tre fly omdirigert

Ifølge pressekontakt Silje N. Thoresen på Rygge sivile lufthavn fikk ingen andre fly lande på Rygge i tidsrommet etter at Norwegian-flyet skled ut.

– Vi hadde tre landinger som ble omdirigert til Gardermoen og Torp lufthavn, sier hun til NRK.

Det er Ryanairs fly fra Kaunas og Rzeszow som er omdirigert til Gardermoen, men et fly fra London ble omdirigert til Sandefjord lufthavn Torp.

Thoresen forteller klokken 23.30 at man fremdeles ventet på teknikere som skulle undersøke flyet.

– Passasjerene venter i avgangshallen på Rygge. Vi undersøker nå flere muligheter for å få passasjerene til Alicante, enten i dag eller i morgen. Men det avhenger litt av eventuelle skader på flyet, sier hun.

Ifølge operasjonsleder Paul Horne i Østfold politidistrikt er flyet tømt for drivstoff. Havarikommisjonen for luftfart har blitt varslet om uhellet via Hovedredningssentralen

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Fly kjørte av taksebanen» i nytt vindu

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mange snur på E6

    Etter mange meldinger om biler som snur på E6, har en patrulje fra Politiet i Follo tatt førerkortet fra person som rygget på E6 i Ås.Det skriver Politiet på Twitter.

  • Navn på syvåring frigitt

    Det var den syv år gamle Abdirahman Abdiriza Abdullahi som ble funnet død i folkeparken i Askim natt til onsdag. Politiet friga navnet på syvåringen i ettermiddag i samråd med familien.