NRK Meny
Normal

Flommen stenger vei og jernbane

Østfoldbanen er stengt i Skjeberg på grunn av flom. Rundt om i fylket er flere veier stengt, blant dem fylkesvei 123 Havnåsveien i Trøgstad.

Skjeberg Stasjon

I Skjeberg stasjonsby står jernbanelinjen under vann. Togtrafikken er innstilt ut dagen.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

På Østfoldbanen er strekningen mellom Halden og Sarpsborg stengt, melder NSB.

– Det går ikke an å kjøre tog nå, sier pressevakt Ragnhild Aagesen ved Jernbaneverket til NTB. Jernbaneverket regner med at togene vil kunne kjøre på skinnene igjen søndag morgen.

Også planlagt stenging

NSB opplyser på sine nettsider at de jobber med å organisere alternativ transport, men ber likevel reisende møte opp i henhold til ordinær rutetabell.

Tidligere i dag har strekningen også vært stengt på grunn av planlagt vedlikeholdsarbeid. Strekningen er stengt for togtrafikk daglig mellom klokken 09.15 og klokken 14.20 unntatt fredager og søndager. Dette gjelder fram til kommende lørdag.

Flere veier stengt

Statens Vegvesens trafikkmeldinger står flere veier i Østfold stengt på grunn av flom:

Det er fylkesvei 123 i Eidsberg/Trøgstad, Havnåsveien. Veien er oversvømmet fra krysset med E18 ved Ramstad i Eidsberg og nordover.

Fylkesvei 214 har redusert fremkommelighet ved Holo i Hobøl, mellom Skjelfoss og Eng.

I Sarpsborg er Høysandveien (fylkesvei 592) stengt mellom Skjeberg stasjonsby og Høysand.

I Rakkestad er fylkesvei 665 stengt ved Ringstad.

I tillegg kan mindre veier i fylket være berørt. Halden Arbeiderblad melder eksempelvis at Skriverøveien på Ystehede er stengt. Der er 20 beboere isolert på grunn av flom.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Anmeldt etter utforkjøring

    En bilfører er politianmeldt etter at hun kjørte av veien ved E18 ved Lundeby i Eidsberg tidligere i dag. Det melder Smaalenenes Avis. Kvinnen erkjente samtidig straffskyld for uaktsom kjøring. Ingen personer kom til skade i ulykken.

  • Bilbrann i Eidsberg

    Indre Østfold brannvesen har rykket ut til Torpåsveien i Eidsberg etter meldinger om brann i en bil. Det skal ikke være fare for spredning og brannvesenet er i gang med slukking. Politiet er i kontakt med bileier.