NRK Meny
Normal

Flest leseløver i Askim

Aldri før har østfoldbarn lest så mange bøker i sommerferien. Aller best i bibliotekenes sommerlesekonkurranse her i fylket er barna i Askim.

Familien Zakarna

De synes det er viktig å lese. Mamma Salma og lillesøster Walaa og brødrene Omar og Khattab Zakarna har lest mange bøker i sommer.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

Leselysten vokser i Askim. Til sammen har 445 barn i kommunen lest over 5000 bøker i løpet av sommerukene. Flere av deltagerne var lørdag samlet til fest i bibliotekets lokaler, nettopp for å feire lesegleden.

Over all forventning

Tone Krogstad

Bibliotekar Tone Krogstad er stolt av barna.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

Når vi besøker biblioteket i Askim lørdag er det stor stemning blant de mange leseløvene. Bibliotekar Tone Krogstad sier at konkurransen har gått over all forventning.

– Til sammen har barna her lest over 550.000 sider, og det er imponerende. Jeg kjenner at jeg er stolt av dem, sier Krogstad.

Totalt har 2500 østfoldbarn deltatt i konkurransen. Og det er blitt lest over 25.000 bøker her i fylket. Østfoldbibliotekene har fått tilbakemeldinger om både økte leseferdigheter og leseglede, og det overrasker ikke de vi møter i Askim.

Man lærer mye

Sarah Bjerkeng og Dina-Emilie Zak

Sarah Bjerkeng og Dina-Emilie Zak synes det er kjempegøy å lese bøker.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

– Det er jo kjempegøy å lese. Jeg er veldig glad i det, for man lærer jo så mye. Så blir vi kanskje bedre til å skrive fortellinger selv også, sier Dina-Emilie Zak. Hun og venninnen Sarah Bjerkeng finner mye glede i å lese året rundt.

– Det er veldig spennende med bøker. Jeg tror jeg får litt bedre fantasi av det også, mener Sarah.

Jens Kaas

Jens Kaas har lest mellom 20 og 30 bøker i sommer.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

I år har antallet guttelesere økt i Askim. Jens Kaas har hatt en bok i nærheten stort sett hele sommeren.

– Jeg har lest mellom 20 og 30 bøker. Stort sett om drager. Ikke fordi jeg er så veldig interessert i drager, men bøkene har vært spennende, forklarer han. Og legger til at tiden flyr av sted når man leser.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bil snurret på E6 ved Rygge

    En bil har snurret rundt på E6 i nordgående retning ved avkjøringen til Rygge/Karlshus, melder politiet på Twitter. Det skal ikke være personskade.

  • -Dette er helt vanvittig!

    En kvinne bosatt i Askim ble fredag kveld millionær i Norsk Tipping-spillet "Nabolaget". -Dette er helt vanvittig! sa kvinnen da hun fikk telefon fra Hamar. Og siden spillet heter "Nabolaget", vant fem av kvinnens naboer 100.000 kroner hver. Med sine 32 Nabolaget-millionærer ligger Østfold nå på fylkestoppen i spillet som ble etablert for tre år siden. Syv av disse, inkludert fredagens millionær, er fra Askim.