NRK Meny

Flest anmeldte voldtekter på ti år

Tall for 2015 viser en dramatisk oppgang i antall anmeldte voldtekter, viser tall lagt frem av Politidistrikt Øst i dag. Antall anmeldelser steg med 20%, opp til 61 anmeldelser i 2015 sammenlignet med 52 i 2014. Dette kan bety at flere anmelder enn tidligere, men det kan også bety at flere blir voldtatt. Marie Lindén ved Krisesenteret i Fredrikstad forteller at man skal være veldig forsiktig med å fastslå en bestemt årsak til økningen av antall anmeldte voldtekter, og at de ikke opplever noen markant økning av brukere som anmelder.

Flere voldtekter i Østfold
Foto: Magnus Brenna-Lund / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ruset mann tatt med narkotika

    Politiet har anholdt en ruset mann i 40-årene etter melding om innbrudd i en bolig i Fredrikstad. Mannen var i besittelse av flere narkotiske tabletter og er kjørt til arrest. Mannen skal ikke ha vært inne i boligen det ble meldt om innbrudd i, og det er ikke skader på bygningen.

  • Tatt i 178 km/t i 90-sone

    Politiet har anmeldt og beslaglagt førerkortet til en sjåfør i 40-årene ved Hærland i Eidsberg. Politiet gjennomførte en snittmåling på E18 og føreren ble målt til 178 km/t i en 90-sone.