NRK Meny
Normal

Flere voldssaker for torturdømt

Tre haldensere er i rettssystemet blant annet i rettsoppgjør om torturlignende vold. Nå må de svare for nye anklager om vold og trusler.

I tillegg til flere tidligere saker skal tingretten vurdere skyldspørsmålet for flere forhold, de fleste fra vinteren og våren 2011.

Tiltalene lister opp voldsepisoder der en, flere eller alle tre ifølge påtalemakten slo til folk på åpen gate, truet folk på livet, eller oppbevarte brukermengder med narkotika.

En av mennene er fra før dømt for bortføring og grov mishandling, nærmest torturlignende, i en straffesak. Det er imidlertid ikke klart om den dommen blir anket.

12 år gamle lovbrudd

Du kan aldri gå trygt i gatene mer, vent til jeg får tak i deg, jeg skal knuse deg med denne

Sagt av en av de tiltalte, mens han slo løs på forskjellige gjenstander med en kølle

Flere av tiltalepunktene gjelder for et forhold fra så langt tilbake som i januar 2001, der alle tre er tiltalt for å ha slått en mann gjentatte ganger i ansiktet med knyttede never på åpen gate. Slagene brakk offerets kinnben og overkjeve.

Saken har ligget på vent, i og med at en av de tre i flere år har oppholdt seg i utlandet. Resten av tiltalepunktene gjelder lovbrudd som skal ha blitt begått i januar og april 2011.

Drapstruende tirade

"Nå skal jeg hente pistolen min, kom ned så skal jeg slå deg helseløs, jeg har alltid ønsket å drepe et kvinnemenneske og du kommer til å bli mitt første offer."

Offeret for denne tiraden, og mer til, ba ifølge tiltalen en av mennene om å være stille en lørdagsnatt i april 2011. Samme natt står mannen ifølge påtalemakten bak herverk på en parklert firmabil, og bråk og bruk av et balltre i inngangspartiet til et bygg i Svenskegata.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Glatte veier i Østfold

    Flere bilister og politiet melder om svært glatte veier flere steder i Østfold. En innringer til NRK forteller at selv om det er flere plussgrader ute, er det enkelte partier som er svært glatte fordi veibanen er kald. Vær ekstra oppmerksom!

  • Deler ut aktivitetspenger

    47 skoler i Østfold får til sammen 3,8 millioner kroner for å videreføre "Røre-prosjektet" fra Østfoldhelsa. Pengene skal blant annet brukes til frokosttilbud og til å skape mer fysisk aktivitet i skoletiden.