Flere velger å leie hytter langs kysten

Stadig flere ønsker å leie hytte i stedet for å eie. I dag ble flere hytter tilgjengelige for allmennheten på Strømtangen fyr i Ytre Oslofjord.

Stadig flere ønske å leie hytter.

Det er Oslofjorden friluftsråd som skal stå for driften av de tre nye hyttene.

Langs Oslo-fjorden er det nå 51 hytter som kan leies. Cathrine Restad-Hvalby, rådgiver i Oslofjordens friluftsråd, sier hyttene er veldig populære.

– Det er et veldig populært tilbud. Folk ser gleden av å komme seg ut på øyene og få leid seg en liten perle for noen dager. Det er jo ikke alle som har mulighet til å gjøre det ellers. Det å få komme seg ut på øyene langs fjorden, bruke robåter og kose seg, er veldig populært.

Økning for hvert år

Cathrine Restad-Hvalby

Cathrine Restad-Hvalby, rådgiver i Oslofjordens friluftsråd, sier at mange ønsker å leie hytter i stedet for å eie.

Foto: Christin Olsen / NRK

Hun sier at de har en økning hvert år, og at de nå er oppe i over 20.000 overnattingsdøgn. Og det er mange forskjellige som benytter seg av tilbudet.

– Vi ser at det er mye barnefamilier som tar med ungene, og koser seg noen dager. Her på Strømtangen er det også gode muligheter for bedrifter og lag og foreninger og leie, sier hun.

Direktør i Oslofjordens friluftsråd, Rune Svensson, sier de er på jakt etter flere hytter.

– Vi ser at det er mange eiendommer som egner seg til allmenhetens bruk langs kysten. Og da vurderer vi de fortløpende, sier han.

Og det kan kjapt bli flere. For nå har friluftsrådet kastet blikket mot Slevikkilen og den store eiendommen Batteriet som er til salgs. Der står det noen hytter de gjerne vil ha tak i.

– Der er en stor eiendom til salgs på 57 mål. Her er det bygninger som kanskje må rives, noen hytter kan fradeles og bli strandareal, og så er det kanskje noen av bygningene som kan brukes til kystledhytter også, sier han.

Ønsker mer åpent landskap

Rune Svensson

Direktør i Oslofjordens friluftsråd, Rune Svensson, sier de ønsker å gjøre flere hytter tilgjengelig.

Foto: Christin Olsen / NRK

Direktøren sier de har god dialog med både kommunen og fylkeskommunen.

– Vi har kommet så langt at vi har gjort en friluftsfaglig vurdering av hele eiendommen. Det er kulturminner, kyst, badeplasser, og det er bygninger som skal rives. Vi tenker oss et måte å bruke eiendommen på, men det er klart vi må gå noen runder.

Svensson sier det er snakk om mye penger.

– Det er mye penger fordi det er verdifulle eiendommer. Men når vi har fått solgt noen av eiendommene trenger det ikke nødvendigvis bli så veldig dyrt. Det har vi erfaring fra fra andre steder, sier han.

Eiendommen Batteriet på Slevikkilen er ønsket av Oslofjordens friluftsråd.

Her kan du se den 57 mål store eiendommen som Fredrikstad kommune sammen med Østfold fylkeskommune ønsker å kjøpe. Foto: Stian Pedersen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stjernen tapte mot Stavanger

    Stjernen tapte i kveld 2-3 på hjemmebane i Fredrikstad mot Stavanger Oilers. Albin Lindgren scoret i den siste perioden for hjemmelaget til ingen nytte.

  • Trafikkulykke i Sarpsborg

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke i Roald Amundsens gate i Sarpsborg sentrum. Politiet melder på Twitter at det er to biler involvert og at en person klager over smerter etter ulykken.