Flere trafikkulykker på speilblanke veier

Underkjølt regn og svært glatte veier på Østlandet og sør i Troms førte til flere trafikkulykker, til tross for at det ble strødd.

Utforkjøring på E18 i Slitu

To biler endte i grøfta på E18 i Slitu i Indre Østfold torsdag formiddag. Politiet advarer om at det er svært glatt flere steder i landet.

Foto: Freddie Larsen

Det er meldt om flere trafikkulykker og utforkjøringer som følge av glatte veier flere steder i landet i dag. I Oslo har Veitrafikksentralen fått mange klager for dårlig strøing.

– Når det er kaldt i bakken og du strør, og det kommer regn etterpå, blir det bare en ny issåle og strøingen får liten effekt, sier Trude Lindstad som er trafikkoperatør i Statens Vegvesen.

De neste dagene skal det bli kaldere og mindre nedbør på Østlandet. Det betyr at salt og sand ikke renner bort, og det blir bedre føre på veiene.

– Det skal bli mindre glatt og været skal bli bedre. Da er det mye lettere å holde veiene kjørbare, sier Lindstad.

– Mellom 40-50 oppdrag

Vegvesenet hadde torsdag formiddag sin fulle hyre med å kjøre rundt for å salte og strø de mest utsatte strekningene.

I mellomtiden slet bilistene med å holde bilene sine på veien.

– Morgentimene har det vært lite grann hektisk, det har vært glatt på sideveier. Vi har hatt mellom 40-50 oppdrag siden klokken 08.00, sier Petter Skøyen, driftsleder for NAF i Oslo Akershus.

På E18 ved Slitu i Østfold måtte to personer sendes til legevakta for sjekk etter at to biler regelrett skled av veien, ifølge Øst politidistrikt.

Mellom Skedsmokorset og Ask i Akershus måtte fylkesvei 120 stenges helt mens det pågikk salting og flere bilberginger etter utforkjøringer, ifølge Vegtrafikksentralen øst.

Også på E6 mellom Kløfta og Jessheim og på E16 øst for Kløfta har flere biler kjørt av veien eller inn i midtdeleren.

En lastebil kjørte i grøfta i sydgående retning på E6 ved Jessheim.

Utforkjøring på E18 i Slitu

To biler kjørte av veien på E18 i Slitu i Østfold torsdag formiddag. To personer er fraktet til legevakt etter utforkjøringen.

Foto: Freddie Larsen

Torsdag morgen måtte politiet i Sarpsborg bistå en saltbil som hadde blitt sperret inne av en feilparkert bil.

Bilen sto i fri og ble raskt dyttet til side av politipatruljen. De valgte samtidig å avskilte bilen på grunn av en avskiltingsbegjæring.

Kollisjonsmåned

Desember er den største kollisjonsmåneden vi har. Det viser statistikk fra Finans Norge for de siste fem årene, melder NTB.

Personbiler har kollidert mer enn 180.000 ganger i desember i denne perioden. Det har kostet norske forsikringsfellesskaper vanvittige 3,2 milliarder kroner.

– 10,3 prosent av alle skadene med personbiler i Norge i fjor skjedde i desember, sier Roger Ytre-Hauge, som er fagsjef på motor i Frende Forsikring.