NRK Meny
Normal

Flere tog på Østfoldbanen

NSB setter opp avganger hver time mellom Oslo og Halden.

Tog
Foto: Rainer Prang / NRK

Togtilbudet mellom Halden og Oslo utvides med to avganger i hver retning alle dager.

Det betyr at du fra nå av slipper å vente i to timer på neste togavgang i ukedagene.

Flere tog i helgene

I tillegg til timesavganger i ukedagene, blir også togtilbudet i helgene bedre. Hittil har det bare gått et tog annenhver time på lørdager, men nå skal toget gå hver time mellom Oslo og Halden frem til ca. kl. 15.00.

Det blir også hyppigere avganger mellom Moss og Spikkestad i helgene.

Det er klart etter at NSB og Samferdselsdepartementet tidligere denne uken undertegnet en avtale om kjøp av persontransporttjenester de neste tre årene.

- Bra, men ikke bra nok

Stortingsrepresentant og mossing Irene Johansen (Ap) er fornøyd med regjeringens satsning på toget som transportmiddel, men hun mener det må mer til for at folk flest skal velge toget i stedet for bilen.

- Jeg synes det er viktig at regjeringen her bedrer togtilbudet med flere avganger også utenfor rushtiden, men tilbudet kan fortsatt forbedres. Vi trenger flere avganger, lavere pris og bedre komfort, sier Irene Johansen i en pressemelding.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stakk av etter påkjørsel

    Politiet etterlyser en bilfører etter en kollisjon på Ryggeveien i Moss i går kveld. På Twitter skriver de at en bilfører meldte at han var påkjørt av en bil som kjørte på feil side av en trafikkøy ved 21.30-tiden. Bilen politiet etterlyser føreren av kjørte i retning Råde.

  • Mistenkt for ruskjøring

    En bilfører i 40-årene er mistenkt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand i Moss sentrum. Føreren er anmeldt, og det vil bli tatt blodprøver, skriver politiets operasjonssentral på Twitter.