NRK Meny
Normal

Flere tog på Østfoldbanen

NSB setter opp avganger hver time mellom Oslo og Halden.

Tog
Foto: Rainer Prang / NRK

Togtilbudet mellom Halden og Oslo utvides med to avganger i hver retning alle dager.

Det betyr at du fra nå av slipper å vente i to timer på neste togavgang i ukedagene.

Flere tog i helgene

I tillegg til timesavganger i ukedagene, blir også togtilbudet i helgene bedre. Hittil har det bare gått et tog annenhver time på lørdager, men nå skal toget gå hver time mellom Oslo og Halden frem til ca. kl. 15.00.

Det blir også hyppigere avganger mellom Moss og Spikkestad i helgene.

Det er klart etter at NSB og Samferdselsdepartementet tidligere denne uken undertegnet en avtale om kjøp av persontransporttjenester de neste tre årene.

- Bra, men ikke bra nok

Stortingsrepresentant og mossing Irene Johansen (Ap) er fornøyd med regjeringens satsning på toget som transportmiddel, men hun mener det må mer til for at folk flest skal velge toget i stedet for bilen.

- Jeg synes det er viktig at regjeringen her bedrer togtilbudet med flere avganger også utenfor rushtiden, men tilbudet kan fortsatt forbedres. Vi trenger flere avganger, lavere pris og bedre komfort, sier Irene Johansen i en pressemelding.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Buss og bil kolliderte

    En person er lettere skadet etter at en bil og en buss har kollidert like ved Fredrikstadbrua på Gamlebysiden. Personen var passasjer på bussen, opplyser politiet på Twitter.

  • Mulig drukningsulykke i Halden

    Nødetatene har rykket ut til Tistedal i Halden etter melding om en mulig drukningsulykke. Det er funnet en livløs mann på stedet. Helsepersonell utfører livreddende førstehjelp på vedkommende.