NRK Meny
Normal

Flere sendt til lege med røykskader

Det brøt ut brann i en badstue i SA-bygget i Sarpsborg i ettermiddag.

Brann i SA-bygget

Det brenner i SA-bygget i Sarpsborg.

Foto: Lotte Olsen/NRK

Fagleder brann, Bjørn Aage Sørensen.

Fagleder i Sarpsborg brannvesen, Bjørn Aage Sørensen.

Foto: Lotte Olsen/NRK

Bygningen som ligger i St. Marie gate 42, inneholder blant annet kontorene til Sarpsborg Arbeiderblad og et treningssenter. Bygningen ligger også vegg-i-vegg med Folkets Hus.

Politiet fikk melding om brannen rett før klokka 14.00 og det ble da meldt om stor røykutvikling i bygget. Røykdykkere ble sendt inn for å finne ut nøyaktig hvor brannen startet.

– Det er et komplisert bygg, og det var vanskelig å få oversikt over brannen. Bygningen har blitt gjennomsøkt tre ganger av røydykkere, og vi kan bekrefte at alle er ute av bygget, sier fagleder i Sarpsborg brannvesen, Bjørn Aage Sørensen til NRK.

Flere sendt til legevakt

Flere personer som var i bygget fikk i seg røyk. Disse er kjørt til legebehandling, opplyser Sørensen.

– De som fikk i seg røyk er sendt til undersøkelser, det dreier seg om 4-5 personer.

Brannen er nå slukket og de som jobber i første- og andreetasje har nå fått lov til å gå inn i bygningen.

Det viste seg at det var badstuen til Sportsclub Sarpsborg Helsesenter i tredjeetasje, som hadde tatt fyr. Badstua er forøvrig totalt utbrent.

Brann i SA-bygget

Flere personer er sendt til legebehandling med røykskader.

Foto: Lotte Olsen/NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Full og kranglete

    Full og kranglete blir en mann i 20-årene bortvist fra Fredrikstad sentrum ved 02-tiden i natt. Kort tid etter dukker mannen opp igjen på samme utested enda mer beruset og enda mer kranglete. Mannen ble tatt med til fyllearresten. Han er nå anmeldt for ikke å etterkomme pålegg og vil bli bøtelagt for dette.

  • Tyv tatt på fersken

    En tyv tok seg inn på en bensinstasjon på Borgenhaugen i Sarpsborg ved 02-tiden i natt. En ansatt på bensinstasjonen konfronterer butikktyven. Tyven svarer med å kaste gjenstander på den ansatte og forsvinner fra stedet. Politiet har en god beskrivelse av gjerningsmannen. Den ansatte fikk ryggsmerter etter hendelsen.