NRK Meny
Normal

Flere kjøper sommerhytta om vinteren

Interessen for å kjøpe hytte ved sjøen er ikke lenger forbeholdt vår og sommer.

Hytte på Hvaler

ATTRAKTIVE: Sommerhytta kjøpes ikke bare i de varme månedene, men går unna om vinteren også. (Illustrasjonsfoto)

Foto: Martin Tangen Schmidt / NRK

Nå kjøper vi fritidshytter i skjærgården hele året, en trend eiendomsmeglere sier vi vil se enda mer til i årene fremover.

– Når jeg snakker med bransjekollegaer ser vi at det fundamentale behovet for kjøp og salg av fritidsbolig, leilighet og boliger er der hele året, og jeg tror det blir mer og mer vanlig å fordele hyttesalget utover hele året, sier Amund Tvete Hermansen, leder av Østfold Eiendomsmeglerforening.

– Vet hva de ser etter

Vi er i desember og flere måneder unna yrende sommerliv i skjærgården, men det stopper ikke hyttesalget, forteller Tvete Hermansen, som opplever stor pågang hele året.

Hyttene som er lagt ut, selges unna i like raskt tempo som vår og sommer, og meglerne råder ikke lenger selgere om å vente på varmere vær.

– Fordelen ved å selge på vår og sommer er jo den gode følelsen man kan få på visning hvis sola armer og man opplever den gode hyttestemningen. Det kan ha en positiv effekt. Men de som skal kjøpe hytte og er på jakt etter et sted å feriere, vet hva de ser etter. De skjønner at det kommer en sommer neste år også. Så vi råder folk til å selge hytter hele året, sier han.

God fremkommelighet er viktig

Så langt i år er det solgt over 2000 hytter ved sjøen og på denne tiden av året er det isolerte hytter som det er lett å komme frem til, som er de mest populære.

– Hyttene som det selges mest av «off season», er hytter som har god fremkommelighet med bil og som er noe mer isolert enn den enkle sommerhytta. Vi ser også at moderne hytter som nesten er som små hus, også selges like godt på vinteren som på sommeren.

Eiendomsmegleren forteller at de fleste hyttene som er lagt ut i vinter er solgt, og at de opplever like stor pågang på visninger som om det skulle vært midt på sommeren.

– De som er reelt interesserte er det like mange av. Det er klart at de som kanskje ramler innom en visning når de går på svabergene, er det færre av. Men det bryr vi oss ikke så mye om. Vi vil ha dem som skal ha en hytte og de er der hele året så lenge det er hytter som er verdt pengene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ulykken er på Rolvsøyveien

    Frontkollisjonen på Rolvsøy har skjedd på Rolvsøyveien, melder politiet. To personer er lettere skadet. Tre biler er involvert i ulykken. Det er omkjøring om Dikeveien og lange køer i området.

  • Front mot front på Rolvsøy

    To personer er lettere skadet etter en front mot front ulykke i Dikeveien på Rolvsøy i Fredrikstad. Det er trafikale problemer på stedet, melder politiet.