NRK Meny
Normal

Flere i arresten etter russefest i Fredrikstad

Russ fra hele Østfold deltok i nattens feiring i Fredrikstad. Det ga fyll og bråk i sentrum, forteller politiet.

Russ

To russ i arresten og tre russ anmeldt etter russefest i Fredrikstad sentrum. Arkivbilde.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Vi hadde en del tilfeller av bortvisninger og fyll og bråk, og mye var relatert til en russefest på en av byens utesteder. Det forteller operasjonsleder i Øst politidistrikt Arne Haraldstad.

– To russ ble innbrakt for å ikke etterkomme pålegg om å forlate sentrum.

– Tre russ ble anmeldt for drikking på offentlig sted, og det var seks generelle bortvisninger av russ som ikke var ønsket i sentrum på grunn av ordensforstyrrelser.

Det er ikke heldig at russen starter russefeiring på denne måten.

Arne Haraldstad, operasjonsleder Øst politidistrikt

Mye beruselse og mye støy

På utestedet i Fredrikstad sentrum skal det ha vært mange ungdommer samlet, og køer på utsiden allerede tidlig på kvelden. Ifølge politiet var dette ungdommer som er russ til våren.

– I utgangspunktet er det ikke heldig at de starter russetida sånn, men nå var politiet klar over denne festen og vi satt jo ganske klare retningslinjer og regler ganske tidlig her da.

Politiet vil sette standarden tidlig

Politiet var klar over festen på forhånd, og patruljerte på stedet av eget initiativ.

Operasjonslederen forteller at politiet prøver å være tidlig ute når russefeiringen starter om høsten. Målet er å vise hvilke regler politiet setter på en slik feiring.

– Vi får håpe dette har satt en liten standard på hvordan politiet tenker seg denne russefeiring fremover i Fredrikstad sentrum, sier operasjonsleder Arne Haraldstad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brann i apparat under operasjon

    En operasjon ved Sykehuset Østfold Moss måtte avbrytes etter 15 minutter da det plutselig slo flammer ut av et apparat på operasjonssalen. Det skriver Moss Avis. Hendelsen skjedde i desember og er meldt inn til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Den kunne ha vært farlig både for kirurg og pasient, sier Tom Nordby, avdelingssjef ved kirurgisk avdeling, til avisen.

  • Vil sikre elever internett hjemme

    Ikke alle elever har tilgang til internett, pc eller nettbrett hjemme. Det bekymrer Ap-politiker og lærerskolestudent Synne Skartlien i Rygge. I kommunestyret denne uka ber hun ordføreren svare på hva som skal gjøres for å sikre at elever har nødvendig utstyr hjemme.