NRK Meny
Normal

Flere i arbeid

Antallet arbeidsledige fortsetter å falle. Tall fra NAV viser at det nå er 1,7 prosent uten arbeid i Østfold.

Håndverker

Arbeidsledigheten synker i Østfold.

Foto: Rainer Prang / NRK

Det er nå 2 293 personer i Østfold helt uten arbeid i Østfold. Det viser tall fra arbeidskontoret NAV.

Lav ledighet

Den totale ledigheten i Østfold er nå på 1,7 prosent av arbeidsstyrken. Det er lenge siden ledigheten var så lav.

– Vi må helt tilbake til 1980-tallet for å finne så lav ledighet som det vi har i Østfold nå, sier fylkesdirektør i NAV Østfold Sverre Jespersen.

Lavest ledighet i Askim

Lavest er ledigheten i Askim der 1,2 prosent er ledige eller 289 personer. I Moss er ledighetsprosenten 1,5 eller 417 helt ledige.

Sammenlignet med fjoråret er det i Sarpsborg at ledigheten har gått mest ned (-41% ). Sarpsborg har ved inngangen til juni en ledighet på 1,8 prosent eller 527 personer.

I Halden er ledigheten også på 1,8 prosent tilsvarende 267 personer.

I Fredrikstad er 793 personer helt ledige noe som tilsvarer en ledighet på 2,1 prosent.

Alle aldersgrupper i arbeid

Det er nedgang i ledigheten innen alle aldersgrupper. Antall kvinner som er helt uten arbeid ved utgangen av mai er 1 174, noe som er 728 personer eller 38 prosent færre enn samme måned i fjor.

Tilsvarende statistikk for menn i Østfold er 1 119 helt ledige, som er 694 personer eller 38 prosent færre enn fjoråret.

Av de 2 293 helt ledige østfoldingene, er 485 innvandrere fra ikke-OECD land. Sammenlignet med fjoråret er det nå 344 eller 42 prosent færre innvandrere fra ikke-OECD land.

Ledige jobber

Ved inngangen til juni er det 978 ledige stillinger, en økning i stillingsbeholdningen på 18 prosent siden mai 2006. Det er ledige stillinger innen samtlige næringer, men størst er etterspørselen etter arbeidskraft innen butikk- og salgsarbeid (270 ledige stillinger), helse, pleie og omsorg (160), reiseliv og transportsektoren (92) samt innen bygg og anlegg (88).

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistenkt for ruskjøring

    En bilfører i 40-årene er mistenkt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand i Moss sentrum. Føreren er anmeldt, og det vil bli tatt blodprøver, skriver politiets operasjonssentral på Twitter.

  • Lokalderby i innebandy

    Det ble seier for Sarpsborg Sharks da de møtte Fredrikstad innebandyklubb i eliteserien i kveld. Kampen endte 5–2.