NRK Meny
Normal

Flere i arbeid

Antallet arbeidsledige fortsetter å falle. Tall fra NAV viser at det nå er 1,7 prosent uten arbeid i Østfold.

Håndverker

Arbeidsledigheten synker i Østfold.

Foto: Rainer Prang / NRK

Artikkelen er flere år gammel.

Det er nå 2 293 personer i Østfold helt uten arbeid i Østfold. Det viser tall fra arbeidskontoret NAV.

Lav ledighet

Den totale ledigheten i Østfold er nå på 1,7 prosent av arbeidsstyrken. Det er lenge siden ledigheten var så lav.

– Vi må helt tilbake til 1980-tallet for å finne så lav ledighet som det vi har i Østfold nå, sier fylkesdirektør i NAV Østfold Sverre Jespersen.

Lavest ledighet i Askim

Lavest er ledigheten i Askim der 1,2 prosent er ledige eller 289 personer. I Moss er ledighetsprosenten 1,5 eller 417 helt ledige.

Sammenlignet med fjoråret er det i Sarpsborg at ledigheten har gått mest ned (-41% ). Sarpsborg har ved inngangen til juni en ledighet på 1,8 prosent eller 527 personer.

I Halden er ledigheten også på 1,8 prosent tilsvarende 267 personer.

I Fredrikstad er 793 personer helt ledige noe som tilsvarer en ledighet på 2,1 prosent.

Alle aldersgrupper i arbeid

Det er nedgang i ledigheten innen alle aldersgrupper. Antall kvinner som er helt uten arbeid ved utgangen av mai er 1 174, noe som er 728 personer eller 38 prosent færre enn samme måned i fjor.

Tilsvarende statistikk for menn i Østfold er 1 119 helt ledige, som er 694 personer eller 38 prosent færre enn fjoråret.

Av de 2 293 helt ledige østfoldingene, er 485 innvandrere fra ikke-OECD land. Sammenlignet med fjoråret er det nå 344 eller 42 prosent færre innvandrere fra ikke-OECD land.

Ledige jobber

Ved inngangen til juni er det 978 ledige stillinger, en økning i stillingsbeholdningen på 18 prosent siden mai 2006. Det er ledige stillinger innen samtlige næringer, men størst er etterspørselen etter arbeidskraft innen butikk- og salgsarbeid (270 ledige stillinger), helse, pleie og omsorg (160), reiseliv og transportsektoren (92) samt innen bygg og anlegg (88).

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ingen mistenkte etter Kambo-skyting

    Politiet har funnet spor av så langt 17 avfyrte skudd på Kambo, etter skytingen natt til onsdag. En privat klinikk og et bolighus med tre sovende personer ble truffet av kulene, som har blitt fyrt gjennom et busskur. De tekniske undersøkelsene på stedet ble ferdige i går, sier krimsjef Henning Dalbye i Moss.

    Skyting mot et hus i Moss
    Foto: Odd Skjerdal / NRK