NRK Meny
Normal

Flere hundre helsearbeidere vil jobbe på ankomstsenteret

Nærmere 400 personer har søkt om å få jobbe på ankomstsenteret i Østfold. – Det er over all forventning, sier Tore Krogstad, viseadministrerende direktør ved Sykehuset Østfold.

Ankonmssenter Råde
Foto: Espen Torgersen / NRK

Sykehuset skal bistå Råde kommune med å gjennomføre den primære helsesjekken av flyktninger på ankomstsenteret. Derfor lyste de ut rundt 50 stillinger for noen uker siden i håp om å finne kvalifiserte radiografer og bioingeniører.

Søknadsfristen var på søndag, og interessen har vært enorm.

– Vi har fått inn nesten 400 søknader. Det er over all forventing. Mange av søkerne har god og relevant erfaring, forteller Tore Krogstad viseadministrerende direktør ved Sykehuset Østfold.

Tore Krogstad, viseadministrerende direktør ved Sykehuset Østfold

Tore Krogstad, viseadministrerende direktør ved Sykehuset Østfold, tror responsen skyldes et ønske om å delta i en helsedugnad

Foto: Odd Skjerdal / NRK

Det er ikke bare østfoldinger som har vist interesse. Krogstad forteller at det er søkere fra hele Østlandsområdet. Flere er interne søkere, men mange er også nyutdannede.

– Vi hadde ikke trodd at så mange kom til å søke. Dette blir en luksusjobb, og det er vi veldig glade for, sier Krogstad.

Kan bli flere

De nye ansatte skal blant annet bidra med å gjennomføre undersøkelser for tuberkulose med røntgen og blodprøve. I første omgang har UDI gitt signaler om 50 stillinger, men tallet kan bli høyere.

Stillingene er faste og vil videreføres til Sykehuset Østfold hvis det ikke lenger er behov på ankomstsenteret.

– Vi er fortsatt i dialog med UDI, så det eksakte antallet vet vi ikke ennå. Men med flyktningstrømmen som kommer, ser vi at vi er avhengig av å ha stor kapasitet, og da er det et godt utgangspunkt med så mange søkere, sier Krogstad.

En stor helsedugnad

Hvorfor så mange har meldt sin interesse, tror han skyldes et stort ønske om å hjelpe folk i nød.

– Jeg tror det skyldes dugnadstanken vi har prøvd å selge inn. Det er sendt ut en forespørsel om å delta i en helsedugnad som har spredd seg i hele Helse Sør-Øst. Vi tror det er mange som kunne tenke seg å hjelpe mennesker i nød, sier han.

De er i gang med grovsortering av søknadene og inkaller kandidater til intervju fortløpende.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rittet stoppet på grunn av seilbåt

    Hele sykkelrittet Ladies Tour of Norway ble stoppet av bruåpning i Fredrikstad. Et brudd med fire syklister lå 21 sekunder foran hovedfeltet da brua ble stengt for å slippe igjennom en seilbåt. – De skal ha fått beskjed om dette, sånn jeg forstår det er det utenfor vårt ansvarsområde så lenge vi har gitt beskjed, sier teknisk rittleder Sondre Sørtveit til HA.

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK