NRK Meny
Normal

Flere Hollywood-stjerner til Fredrikstad

Harald Zwart får med seg Jonathan Rhys Meyers til «Skyggejegerne»-premiere i Norge.

Jonathan Rhys Meyers

Kjekkasen Jonathan Rhys Meyers, blant annet kjent fra serien «The Tudors», dukker opp i Fredrikstad på fredag.

Foto: ROBYN BECK / AFP

Regissør Harald Zwart lokker med seg flere Hollywood-stjerner til Fredrikstad førstkommende fredag.

Robert Sheehan

Irske Robert Sheehan er også bekreftet til premieren i Fredrikstad.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

I dag ble det klart at Jonathan Rhys Meyers, som blant annet er kjent fra serien «The Tudors», dukker opp på verdenspremieren av «Skyggejegerne: Demonenes by». Det samme gjør irske Robert Sheehan, et kjent fjes fra BBC-serien «Misfits».

I tillegg har det lenge vært kjent at hovedrolleinnehaverne Lily Collins og Jamie Campbell Bower tar turen til Plankebyen.

– Lily har sagt at hun vil til Norge helt siden vi startet med innspillingen. Fredrikstad får faktisk det største oppbudet av stjerner, sier Zwart.

– Fredrikstad bedre enn Paris

Kinosjef i Fredrikstad, Jørgen Søderberg Jansen, gleder seg over de to siste navnene som er blitt bekreftet.

– Nå får vi jo besøk av hele heltetrioen, pluss skurken! Alle samles i Fredrikstad og det er utrolig moro, sier Jansen til NRK.no.

(Teksten fortsetter under bildet)

The Mortal Instruments City of Bones

Lily Collins og Jamie Campbell Bower spiller hovedrollene i «Skyggejegerne: Demonenes by».

Foto: Rafy / Ap

– I tillegg blir er det en heftig liste med norske kjendiser også. Det blir en lang rød løper, for å si det sånn, fortsetter han.

Harald Zwart tok også med seg en gjeng Hollywood-stjerner til Fredrikstad- premieren på hans forrige suksessfilm, «Karate Kid».

– Da dukket det opp nesten 5000 mennesker! Det var så imponerende at Sony syns det var bedre i Fredrikstad enn det var i Paris, forteller en leende Zwart.

– Møt opp!

Både Zwart og kinosjefen oppfordrer publikum til å troppe opp utenfor kinoen i Fredrikstad fredag kveld.

– Den gjengen her er veldig glad i å treffe fansen sin. De stopper opp og skriver autografer, så det er bare å møte opp, sier Zwart.

– Jeg tror dette blir en av de største kjendispremierene som har vært i Norge på lang, lang tid. Den røde løperen skal være godt synlig og jeg håper mange møter opp, stemmer kinosjefen i.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mer presise tog i fjor

    Østfoldbanen var mer presis i fjor enn den var året før. Det viser årsstatistikken til Bane NOR. Tog på Østfoldbanen regnes som punktlige hvis det ankommer endestasjonen med mindre enn fire minutters forskjell fra rutetabellen. Og I 2017 var 91,5 prosent av persontogene i rute etter den definisjonen. I 2016 var andelen 86,4 prosent.

    Sentralstasjonen i Oslo
    Foto: Rainer Prang / NRK
  • Pågrep innbruddstyv

    Politiet melder om et boliginnbrudd i Askim. Ifølge politiet knuste tyven en rute og krøp så inn. Personen ble pågrepet i umiddelbar nærhet av stedet. Alt tyvegods skal ha kommet til rette og levert er tilbake. Takk til observant nabo, skriver politiet på Twitter.