NRK Meny
Normal

Flere Hollywood-stjerner til Fredrikstad

Harald Zwart får med seg Jonathan Rhys Meyers til «Skyggejegerne»-premiere i Norge.

Jonathan Rhys Meyers

Kjekkasen Jonathan Rhys Meyers, blant annet kjent fra serien «The Tudors», dukker opp i Fredrikstad på fredag.

Foto: ROBYN BECK / AFP

Regissør Harald Zwart lokker med seg flere Hollywood-stjerner til Fredrikstad førstkommende fredag.

Robert Sheehan

Irske Robert Sheehan er også bekreftet til premieren i Fredrikstad.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

I dag ble det klart at Jonathan Rhys Meyers, som blant annet er kjent fra serien «The Tudors», dukker opp på verdenspremieren av «Skyggejegerne: Demonenes by». Det samme gjør irske Robert Sheehan, et kjent fjes fra BBC-serien «Misfits».

I tillegg har det lenge vært kjent at hovedrolleinnehaverne Lily Collins og Jamie Campbell Bower tar turen til Plankebyen.

– Lily har sagt at hun vil til Norge helt siden vi startet med innspillingen. Fredrikstad får faktisk det største oppbudet av stjerner, sier Zwart.

– Fredrikstad bedre enn Paris

Kinosjef i Fredrikstad, Jørgen Søderberg Jansen, gleder seg over de to siste navnene som er blitt bekreftet.

– Nå får vi jo besøk av hele heltetrioen, pluss skurken! Alle samles i Fredrikstad og det er utrolig moro, sier Jansen til NRK.no.

(Teksten fortsetter under bildet)

The Mortal Instruments City of Bones

Lily Collins og Jamie Campbell Bower spiller hovedrollene i «Skyggejegerne: Demonenes by».

Foto: Rafy / Ap

– I tillegg blir er det en heftig liste med norske kjendiser også. Det blir en lang rød løper, for å si det sånn, fortsetter han.

Harald Zwart tok også med seg en gjeng Hollywood-stjerner til Fredrikstad- premieren på hans forrige suksessfilm, «Karate Kid».

– Da dukket det opp nesten 5000 mennesker! Det var så imponerende at Sony syns det var bedre i Fredrikstad enn det var i Paris, forteller en leende Zwart.

– Møt opp!

Både Zwart og kinosjefen oppfordrer publikum til å troppe opp utenfor kinoen i Fredrikstad fredag kveld.

– Den gjengen her er veldig glad i å treffe fansen sin. De stopper opp og skriver autografer, så det er bare å møte opp, sier Zwart.

– Jeg tror dette blir en av de største kjendispremierene som har vært i Norge på lang, lang tid. Den røde løperen skal være godt synlig og jeg håper mange møter opp, stemmer kinosjefen i.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Halden i legevaktstrid

    Halden kommune frykter at kapasiteten på legevakten kommer til å bli sprengt hvis svenske pasienter strømmer dit. Etter at Strömstad Tidning på lederplass oppfordra svensker til å bruke akuttmottaket i Halden sier kommunalsjef Gina Anette Brekke i Halden "at hvis legevakten belastes ytterligere (…) så er det fare for at hele tjenesten bryter sammen."

  • Se 23.00-nyhetene

    Programleder: Lotte Olsen Jessa