NRK Meny
Normal

Flere foretrekker ny Svinesundbru

Stadig flere trafikanter foretrekker å bruke den nye Svinesundbrua fremfor å benytte den gamle. 

Svinesundbruene

Stadig flere velger å bruke den nye Svinesundbrua fremfor den gamle. Statens vegvesen tror de omfattende bygningsarbeidene på den gamle brua kan ha medvirket til endret trafikkbilde.

Foto: Rainer Prang / NRK

I løpet av juni i år ble det registrert en økning på 17 970 passeringer over den nye brua i forhold til samme tidsom i fjor. 

Tilsvarende tall for den gamle brua viser en nedgang på 18 720 passeringer.

- Vi ser det som svært positivt at stadig flere ser fordelen med å benytte den nye Svinesundbrua, sier fungerende distriktssjef i Statens Vegvesen, Egil Nordengen i en pressemelding.

Han mener  endringen betyr at flere og flere velger en mer trafikksikker veg over riksgrensen, samtidig som det også medfører en mer effektiv trafikkavvikling.

 

Reparasjonsarbeider på Svinesundbrua

Reparasjonsarbeider på Svinesundbrua

Foto: Rainer Prang / NRK

En halv million over Svinesund i juni

Totalt ble det registrert 558 870 grensepasseringer over de to Svinesundsbruene i juni i år.

Det er en svak nedgang fra i fjor, men året sett under ett er det registrert en knapp økning.

Passeringene  i juni fordeler seg med 395 640 over den nye Svinesundbrua, mens 163 230 fremdeles velger gamlebrua.

 

Gamlebrua stenges i sørgående retning

Den gamle Svinesundbrua er nå under rehabilitering, og denne uka stenges sørgående veibane i sin helhet. 

Frem til sommerferien tok det svenske Vägverket hånd om 180 meter fortaus- og rekkverksforbedringer, og nå står den norske siden av brua for tur. Hele brua skal være ferdig pusset opp i desember 2008.

I forbindelse med dette arbeidet vil brua i større grad bli tilrettelagt for gående og syklende, samtidig som vegbanene blir noe smalere. I tillegg vil hastigheten over brua bli redusert.

- Vi må nok regne med at noe av økningen over den nye Svinesundbrua skyldes anleggsarbeidene på gamlebrua, sier Nordengen.

Samtidig tror han endringene på gamlebrua, der det blir lysregulert mens arbeidet pågår, vil bidra til at de som av gammel vane har valgt gamlebrua, nå ser fordelene med å bruke den mer trafikksikre og effektive nyvegen.

- Dermed tror jeg også på at vi vil se en ytterligere forskyvning i reisevanene i månedene fremover, sier Egil Nordengen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Koster-rekord

    Sommeren har gitt billettrekord for Kosterbåtene, skriver Fredriksstad Blad. Båtene trafikkerer mellom Strømstad og Koster. I juli ble det solgt 112 000 billetter mot 98 000 i juli i fjor. Også mai og juni ble rekordmåneder for selskapet Västtrafik som driver ruta.

  • Ung motorsyklist omkom

    Det var en mann i 20-årene fra Toten som omkom i en motorsykkelulykke i Trøsken søndag ettermiddag. Sykkelen har kjørt av veien og inn i et tre. Føreren døde på stedet. Det var ingen vitner til ulykken, forteller Finn Håvard Aas ved politiets operasjonssentral.