NRK Meny
Normal

Det er nå du må sikre båtmotoren

Flere tyverier den siste uka gjør at politiet ber folk sikre verdiene sine.

Båt
Foto: Rainer Prang / NRK

Mørke kvelder betyr flere båtmotortyverier. Det er på denne tiden av året båtene skal opp for vinteren og det gir en gylden mulighet for de organiserte bandene. Leder for felles kriminalenhet i Østfold politidistrikt, Tom Erik Guttulsrød ber folk være på vakt.

- Det viser seg fra år til år at på denne tiden av året så er det viktig å ta vare på eiendelene sine. Det blir mørkere om kvelden og man tar opp båten og har den kanskje på en henger. Man har gjort den klar for vask og stell og så har man ikke plassert den permanent i vinteropplag. Det er da mange tyver ser sitt snitt til å forsyne seg av det man har tatt opp av båthavnene.

Seks tyverier den siste uka

Kriminalenheten har fått inn seks anmeldelser bare den siste uka. Guttulsrød ber derfor folk se til eiendelene:

- Jeg synes det er fint hvis båteiere har mulighet til å låse hengere, dekke til påhengsmotorer og aller helst ta den av båten og ta den innomhus.

En halvering av båtmotortyverier siden 2010

Tross flere tyverier denne uka opplever Østfold politidistrikt en jevn nedgang av antall båtmotortyverier. Siden 2010 har antall meldte tyverier blitt halvert, forteller Guttulsrød.

- Det har vært en tett dialog med båteiere og politiet har kontaktet båthavner og båtforeninger og gitt informasjon. Det ser ut som det gir effekt. Men det er viktig å holde oppmerksomheten oppe rundt båttyverier.

Guttulsrød
Foto: Espen Torgersen / NRK

Stjeler nå flest 9,9 hester


Det kan tyde på at de med store dyre påhengsmotorer har tatt til seg at verdiene må sikres. Guttulsrød forteller at det nå er de litt mindre kostbare påhengsmotorene som det forsvinner flest av.

- Det er 9,9 hester som er det mest populære tyveriobjektet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • VG: Brattset var Norges beste

    Kari Brattset fra Varteig blir utpekt til Norges beste spiller i VM-finalen av VG. Avisa mener hun leverte fantastisk forsvarsspill i kampen Norge tapte mot Frankrike. Hun kalles også en av norsk håndballhistories beste mesterskapsdebutanter.

  • Mål for Elyounoussi

    Mohamed Elyonoussi tegnet seg på scoringslisten for Basel etter 25 minutter av oppgjøret mot Grasshopper i den sveitsiske ligaen. Målet var sarpingens femte nettkjenning for sesongen. Basel vant til slutt kampen 2-0.