NRK Meny
Normal

Flere årsverk må bort på sykehuset

Så mange som seksti årsverk må bort fra Sykehuset Østfold, hvis sykehuset skal klare å spare 20 millioner kroner ekstra.

Sykehuset Østfold

Sykehuset Østfold

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

I forrige uke sa styrelederen til NRK at 40 årsverk må bort

20 årsverk til

Nå vil den administrerende direktøren fjerne ytterligere 20 i sitt kuttforslag, som legges frem for styret i dag.

- Hvis vi skal komme i mål på en rask måte tror jeg at vi må redusere med 60 årsverk, og ikke 40, sier Leiv Kvale. Han er konstituert administrerende direktør ved sykehuset.

Fødestua øverst på lista

Det er fødestua, der mødre kan føde i familievennlige omgivelser, som er øverst på kuttlista til direktøren.

I tillegg foreslår de å omorganisere sengeplassene ved sykehuset i Moss.

- Det innebærer at det blir en enhet som får ansvaret for alle sengeplassene, og som koordinerer hvor pasientene skal ligge, sier han.

- Uten oppsigelser

 Kvale håper å gjennomføre prossessen uten oppsigelser.

- Vi har over 4500 ansatte ved Sykehuset Østfold. Og vi har en turnover som gjør at hvis vi lar være å besette noen av disse årsverkene, så klarer vi dette uten oppsigelser.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Valgte feil gir

    En uheldig sjåfør rygget inn i en politibil i Fredrikstad kl 3:30 i natt. Under en rutinekontroll ble en bil stanset av politiet. Sjåføren var edru og fikk kjøre videre, men satte ved uhell bilen i feil gir og rygget dermed på en politibil. Det blir ingen anmeldelse, og begge parter skrev skademelding.

  • Slåsskamp på Skjærhalden

    Tre mindreårige gutter var involvert i en slåsskamp på Skjærhalden kl 1 i natt. I følge operasjonsleder i Øst politidistrikt, Finn Håvard Aas, ble ingen skadet og guttene ble fraktet hjem til foresatte. Han vet ikke om slåsskjempene var påvirket av alkohol eller narkotika, men det opprettes sak.