NRK Meny
Normal

Flaks at treet ikke traff noen

Over 20 trær blåste ned da kraftig uvær herjet Østfold i går. Politiet betegner det som flaks at ingen ble skadet. En som virkelig føler seg heldig er Vibeke Jarild fra Fredrikstad.

Elisabeth Jarald og Pär Westergren
Foto: Tobias S. Martinsen / NRK

Et over 15 meter høyt tre i hagen hennes deiset i bakken knappe to meter fra garasjen.

- Det kom en nabo og banket på døren hos oss og sa at nå har treet deres ramlet over ende. Jeg fikk helt panikk, for jeg har tenkt på det i hele kveld og vært ute og tittet flere ganger, forteller Jarild.

Tre blåste ned
Foto: Tobias S. Martinsen / NRK

Ingen skadet 

- Dette kunne gått så galt. Men heldigvis kom ingen til skade. Ingen mennesker, ingen biler, ingen ting, sier Jarild og samboeren Pär Westergren.

For treet falt tross alt veldig beleilig, og ble liggende i rett linje innover i oppkjørselen mot garasjen.

- Jeg er imponert over brannvesenet. De kom kjapt hit og kuttet opp hele treet for oss. Så når vi får kløyvet dette selv får vi mye bra ved, sier paret.

Mange uten strøm

Og uværet har skapt flere problemer i natt.

Et par tusen strømabonnenter fra Halden i sør til Moss i nord var uten strøm i fra 20.30-tiden i går kveld og utover natten.

I følge pressekontakt Elisabeth Teien i Fortum er omkring 200 abonnenter i Halden, Skjeberg og Eidsberg fortsatt uten strøm onsdag morgen. Feilene skal være rettet i løpet av formiddagen.

Tre sperret toglinjene

På Østfoldbanen ble kveldstoget fra Göteborg kraftig forsinket fordi et tre sperret linjen på svensk side. Passasjerene måtte fraktes videre med buss.

Brannvesenet i Fredrikstad måtte også sperre av området rundt nye Fredrikstad Stadion, fordi vindkastene rev av takplater og andre materialer.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Omkjøring etter dødsulykke

    I forbindelse med dødsulykken i Trøskenveien i Sarpsborg opplyser Vegtrafikksentralen øst at det er omkjøring via fylkesveiene 282 og 115, Trøsken-Nordby. En motorsyklist er bekreftet omkommet.

  • Motorsyklist omkom

    En motorsyklist er omkommet i en ulykke på Trøskenveien i Sarpsborg. Nødetatene er på stedet og veien er sperret, melder politiet