NRK Meny
Normal

FK Sparta Sarpsborg fradømt 2 poeng

Norges Fotballforbund har fradømt FK Sparta Sarpsborg 2 poeng, og idømt fotballklubben en bot på 30.000 kroner.

Årsaken til straffen er at FK Sparta Sarpsborg har benyttet en spiller som ikke var spillerklarert.

Skriv ble liggende ubehandlet

- Vi levde i god tro om at denne spilleren var spillerberettiget, etter at kontrakter, arbeids- og oppholdstillatelse var i orden. Men ett skriv hadde likevel blitt liggende ubehandlet hos oss, og da var ikke hans spillepass endelig klart, forteller Lars Malmberg, leder i FK Sparta Sarpsborg.

Spilleren det er snakk om er senegaleseren Makthar Thioune.

Malmberg understreker imidlertid at spilleren selv ikke har noe som helst skyld i det som har skjedd.

- Nei, ansvaret ligger hos oss i ledelse og administrasjon.

Samme straff som Pors Grenland

Men Malmberg medgir at han synes straffen, som innebærer at klubben mister 2 poeng og må betale en bot på 30.000 kroner, er noe streng.

- Vi er sammenliknet med det Fotballforbundet kaller en "tilsvarende sak" i Pors Grenland. Men vi synes saken der er mye mer omfattende, for Pors Grenland benyttet en uberettiget spiller en hel sesong, pluss to enkeltspillere i noen kamper, forteller Malmberg.

Makthar Thioune har på sin side spilt fem kamper for Sparta.

- Likevel ble det altså samme straffutmåling, fastslår lederen i fotballklubben.

- Pustet lettet ut

- Men det skal sies at vi pustet litt lettet ut også. For vi fryktet i utgangspunktet at vi skulle fratas alle poengene i vi hadde fått i de kampene Makthar hadde vært involvert - og det utgjorde 4 poeng, sier Malmberg.

- Sånn sett kan vi være litt fornøyd med at vi bare ble fratatt halvparten, legger han til.

Nå har den nyopprykkede 1.divisjonsklubben gått gjennom sine rutiner for å unngå at liknende feil skal skje igjen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brannårsak fortsatt ukjent

    Politiet vet fortsatt ikke brannårsaken til skogbrannen i Moss på tirsdag. Politiet har enda ikke fått rapporten fra krimteknikerne, men de skal ikke ha klart å konkludere med en brannårsak. Seksjonssjef i Moss, Henning Dalbye forteller at de er i ferd med å skaffe seg en oversikt over de som har vært i området. Arbeidere fra BaneNor jobbet rundt stedet, men også turgåere har ringt inn og sagt ifra at de har vært der.

  • Innbrudd i Fredrikstad

    Det har vært innbrudd i en bolig på Kråkerøy i Fredrikstad i løpet av dagen, melder politiet. Gjerningspersonen har brutt opp et vindu, og stjålet sølvtøy, blant annet. Politiet er på stedet og utfører åstedsundersøkelse.