NRK Meny
Normal

Fjerdeplass så langt for Østberg i Sverige

Ikke lenger norsk i teten i Rally Sweden.

Mads Østberg Rally Sweden 2015

SKRENSET: Mads Østberg falt ned på fjerde etter en skrens på dagens første fartsprøve, men har holdt konkurrentene bak seg unna utover dagen.

Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix

Etter dagens åtte fartsprøver gjenstår de tre siste etappene på søndag.

Belgiske Thierry Neuville overtok ledelsen sammenlagt på dagens siste fartsprøve. Andreas Mikkelsen har nå åtte sekunders forsprang på Sébastien Ogier. Derfra er det drøyt 40 sekunders margin ned til Mads Østberg på fjerdeplass, som på sin side har et drøyt halvt minutt å gå på ned til estiske Ott Tanak på femte.

Skrenset inn i snøhaug

Østberg mistet tidlig tredjeplassen i dag, etter å ha gjort noe lignende det Ogier gjorde i går. Ikke langt fra målpassering på dagens første fartsprøve ble en skrens i en høyresving for kraftig, og venstre bakdekk punkterte. Skrensen plasserte Østberg i en snøhaug.

– Vi hadde litt problemer med girkassa på første fartsprøve. Det var ikke det som fikk meg til å treffe snøhaugen, men jeg hadde mistet rytmen, sier Østberg til WRC .

Rally Sweden avsluttes med tre fartsprøver på søndag.

Stillingen så langt:

Rally Sweden sammenlagt

Thierry Neuville

1

2:29:54:5

Andreas Mikkelsen

2

+0:01:5

Sébastien Ogier

3

+0:09:6

Mads Østberg

4

+0:53:4

Eivind Brynildsen

14

+8:15:3

Henning Solberg

15

+8:34:4

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.