NRK Meny
Normal

Fjerde ferge mellom Moss og Horten

Det blir trolig satt inn en fjerde ferge mellom Moss og Horten. Det vil gi et bedre tilbud, men også høyere billettpriser.

Bastø Fosen, Moss-Horten

En fjerde ferge kan bli satt inn mellom Moss og Horten.

Foto: Rainer Prang / NRK

Norges lastebileierforbund har lenge ønsket seg en fjerde ferge på strekningen, og nå mener Statens Vegvesen at trafikkgrunnlaget er stort nok.

Klarer ikke å ta unna all trafikken

Også fergeselskapet Bastø-Fosen mener at behovet er tilstede.

- Vi er enig i at det er behov for en fjerde ferge, spesielt av hensyn til tungtrafikken, sier Olav Brein, daglig leder i Bastø Fosen.

I dag klarer ikke fergeselskapet å ta unna all trafikken som vil over fjorden. Både i Horten og Moss vokser køene seg langt ut over fergekaia ved toppbelastninger.

Mener konsesjonsvilkårene er oppfylt

Statens Vegvesen er bekymret for køproblematikken og mener nå at konsesjonsvilkårene for en fjerde ferge er oppfylt og har sendt et forslag om dette ut på høring. Horten kommune støtter forslaget, og dersom også Moss kommune går inn for dette, kan ønsket om en fjerde ferge bli en realitet.

Billettprisene kommer til å stige

Men ulempen blir høyere billettpriser.

- En fjerde ferge vil innebære et bedre tilbud men også at vi må øke takstene for å få kompensert kostnadsveksten, fordi drrivstoffprisene har doblet seg siden vi søkte om konsesjon sist, og det samme har byggekostnadene, sier Olav Brein.

Han ønsker ikke å spå hvor mye dyrere billettene blir.

- Det er blant avhengig av hvor mye den fjerde fergen skal gå. Jeg tør ikke å ha noen formening om prisen ennå, sier Brein.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Venter på bergingsbil

    Vegtrafikksentralen øst melder at det er ventetid for bergingsbil som kan få bort et vogntog som stenger for Oslofjordtunnelen i retning Drøbak. Det er uvisst hvor lenge tunnelen blir stengt.

  • Oslofjordtunnelen stengt mot Drøbak

    Oslofjordtunnelen i Akerhus og Buskerud er stengt i retning mot Drøbak. Det pågår berging av en vogntog i tunnelen, melder Vegtrafikksentralen øst.