NRK Meny
Normal

Fire ulver sett i Halden

Fire ulver ble tirsdag sporet og observert i Halden. Trolig kan det være fem ulver sør i Østfold, sier Statens Naturoppsyn.

Ulv
Foto: Scanpix

Det var tirsdag denne uka at Västra Götalands ulvesporer Jimmy Karlsson og Statens Naturoppsyns Jan Erik Eggen var på snøsporing i skogene sør i Halden.

På grunn av at det i flere år har vært lite snø å se spor på har det vært usikkerhet rundt antallet ulver i området Halden til Dals Ed på svensk side av grensen.

LES: - Møtte ulven på spasertur
LES OGSÅ: Overvåkningskamera i skogen

Hadde øyekontakt

- Vi fant sporene etter fire ulver i Bokerød-området og trolig er det en ulv til, sier Eggen til NRK.

Etter at de hadde fulgt sporene en stund, så Eggen ulvene et stykke unna.

- Jeg så dem på 50-70 meters avstand. Det er ikke mange sekundene man får øyekontakt med dem, og jeg synes det er fint syn, sier Eggen.

To valper

Han forteller at man regner med at det er et alfapar og to valper i familiegruppen og at de farter mye innenfor det såkalte Halden- Dals ed-reviret.

- Ulvene bruker hele reviret. Det strekker seg fra søndre Kornsjø og helt til Femsjøen i Halden, og over på svensk side, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Deler av Østfoldbanen stengt

    Østfoldbanen mellom Fredrikstad og Sarpsborg er lørdag kveld stengt for trafikk grunnet en signalfeil, melder Bane NOR. Det gir forsinkelser og innstilte tog. Det er ikke klart når feilen blir rettet.

    Laster Twitter-innhold
  • Bil snurret på E6 ved Rygge

    En bil har snurret rundt på E6 i nordgående retning ved avkjøringen til Rygge/Karlshus, melder politiet på Twitter. Det skal ikke være personskade.