Fire uker for de Trøsken-siktede

Politiet fikk medhold i fire ukers varetekt, men bare to uker full isolasjon.

Fengslingsmøte Trøsken-drapet

De tre siktede fremstilles i hvert sitt fengslingsmøte i Sarpsborg tingrett i dag.

Foto: Johnny Larsen

- Sarpsborg tingrett avsa kjennelse i ettermiddag. Aktoratet fikk medhold, og de tre er nå fengslet som begjært av påtalemyndigheten, for et tidsrom av fire uker, sier politiadvokat Anette Sogn i Østfold politidistrikt.

- Det foreligger skjellig grunn til mistanke, samt fare for bevisforspillelse.

Politiadvokat

FIRE UKER: Politiadvokat Arild Eikaas krever fire ukers varetekt i drapssaken.

Foto: Hermund Kjernli/NRK

Politiet ba om lukkede dører i fengslingsmøtene av hensyn til etterforskningen, og ville ikke si noe om bevisene i saken, verken styrke eller mengde.

– Jeg kan heller ikke si noe om forbindelsen mellom de tre siktede, sier politiadvokat Arild Knut Eikaas.

Han bekrefter imidlertid at alle tre er etnisk norske.

Taher ble funnet død ved Trøsken bru for snaut to uker siden, og identifisert etter obduksjonen etter helga. Politiet gikk tidlig ut med at Taher ble drept, men har ikke kommet med flere detaljer rundt saken.

Drapsoffer Sarpsborg

Arshad Tofiq Mohammad Taher ble funnet død ved Trøsken bru for to uker siden.

Foto: Østfold Politidistrikt / NRK

I en pressemeldig i formiddag beskriver politiet de tre siktede som menn i 20-årene, som ikke er kjent for politiet fra tidligere saker. De er siktet for drap, eller medvirkning til drap. Flere opplysninger kommer ikke fra politiet foreløpig.

Fengslingsmøtene pågår nå, og en kjennelse er ventet i ettermiddag.

– Etterforskningen har resultert i at tre personer er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap i forbindelse med likfunnet ved Trøsken bru i Sarpsborg. De tre siktede blir fremstilt for fengsling i formiddag, forteller kommunikasjonsrådgiver i Østfold politidistrikt, Pål Marthinsen til NRK.

Les også: Håper obduksjon vil gi svar

Les også: Gutt fant død person i vannet

Mannen som ble funnet ved Trøskenbrua i Sarpsborg lørdag ble drept. Det opplyste politiet på en pressekonferanse i dag. Nå ber de publikum om hjelp for å løse drapssaken.

Mann trolig drept

Drept i containeren

– De tre mennene er alle i tyveårene fra Sarpsborg, og er ikke kjent av politiet fra før, fortsetter Marthinsen.

Per Christian Bjørge, som er forsvarer for én av de tre siktede, hevder at hans klient har alibi for drapstidspunktet, og at han ikke har hatt noen befatning med saken.

Den yngste av de siktede er 19 år, i følge VGnett.

Politiet har de siste to ukene kartlagt det irak-kurdiske miljøet i Sarpsborg. De har også undersøkt adresser i både Fredrikstad og Sarpsborg. Tidligere denne uken ble det klart at 30-åringen ble drept i en container som sto i hagen på en adresse i østre bydel i Sarpsborg. Politiet mente også at containeren var også Taher´s siste bosted.

Mannen som eier eiendommen, en mann i 40-årene, ble i forrige uke pågrepet og siktet for å ha motarbeidet drapsetterforskningen. Han ble løslatt tre dager etterpå.