NRK Meny
Normal

Fire spillere må forlate FFK

Hverken Vidar Martinsen, Bjørnar Holmvik, Lars Grorud eller Robert Stene får ny kontrakt etter årets sesong. – Vi trenger nye personligheter i spillergruppa, sier klubbledelsen

Lars Grorud var skuffet etter tapet for Mjøndalen.

FFK-kaptein Lars Grorud var skuffet etter kvaliktapet mot Mjøndalen. Mandag fikk han beskjed om at han er ferdig i klubben.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Søndag ble årets sesong avsluttet med tap 2–0 for Mjøndalen i første runde av opprykkskvalifiseringen. Dagen etter melder Fredriksstad Blad at flere av FFK-spillerne på utgående kontrakter ikke får fortsette i klubben.

– Det er fordi vi ønsker ny energi og nye personligheter inn i garderoben som kan gi oss en ny start inn mot 2015-sesongen hvor målet er å ende med opprykk til eliteserien, sier daglig leder i FFK, Geir Bakken til NRK.no.

Skifter ut 25 prosent av spillerstallen

Vidar Martinsen

Vidar Martinsen har vært i FFK siden 2007.

Foto: Bjørn Ruud/NRK
Bjørnar Holmvik

Bjørnar Holmvik fikk bare én sesong i Fredrikstad.

Foto: Sandnesulf.no
Robert Stene

Spissen Robert Stene rakk å score 19 seriemål i sin FFK-karriere.

Foto: Henrik Skolt / NRK

Klubben har blant annet kjørt en personlighetstest på alle spillerne i årets tropp, og fant ut at den består av for like personligheter.

– Vi trenger å gjøre den gruppa vår enda mer robust inn mot neste sesong. Det er alltid sånn at man har en gruppe spillere på utgående kontrakter og vi har valgt, og mener det er riktig, å gjøre utskiftninger i rundt 25 prosent av stallen vår inn mot neste sesong, kommenterer Bakken.

Sandefjord var ett av lagene som rykket direkte opp i eliteserien i år, etter å ha feid gjennom førstedivisjon. I likhet med FFK har de også kjørt en personlighetstest på spillerne sine, og hentet spillere som resultat av dette. Bakken mener det er en av nøklene til suksess.

– Jeg tror i alle fall at det er en medvirkende årsak til at Sandefjord har fått satt sammen en veldig komplementær og god spillertropp, og det skal vi også gjøre inn mot neste sesong.

– Har vært usikre

Overfor Fredriksstad Blad har flere av spillerne uttrykt skuffelse over at de er ferdige i FFK, og måten det har skjedd på. Det forstår den daglige lederen godt.

– Jeg er ydmyk med tanke på timing. Vi har vært usikre med flere av disse spillerne utover høsten, og valgte å vente til etter sesongen for å ha et best mulig grunnlag å vurdere det ut fra.

Én av spillerne som ikke får ny kontrakt er Vidar Martinsen, som har vært i klubben siden 2007. Det har fått også supporterne til å tenne på pluggene.

– Denne beslutningen er endelig, og så må jeg få legge til at jeg har forståelse for at det er sterke følelser rundt at Vidars karriere i FFK er over. Han har hatt en lang og fin karriere i klubben, men det er en tid for alt. Vi trenger å ha inn nye spillere nå, for å bygge nye FFK også på banen, sier Bakken.

Søker både erfarent og ungt

Ledelsen i FFK har nå begynt på jobben med å sette sammen spillerstallen for neste sesong, og det er først og fremst på gratismarkedet klubben skal lete.

– Vi har en økonomi som også til neste år vil være konkurransedyktig i førstedivisjon. Det betyr at vi har lønnsmidler til å hente inn spillere som forsterker oss. Det er jo ikke sånn i førstedivisjon at man har behov for å kjøpe spillere, det er mange gratis tilgjengelige spillere som holder et veldig høyt nivå som vi kommer til å gå etter inn mot neste sesong.

Geir Bakken

Daglig leder i FFK, Geir Bakken, sier klubben vil lete etter spiller på gratismarkedet.

Foto: Shemsi Bunjaku

Det vil også bli sett på egne rekker, og muligheten for å se nye Fredrikstad-talenter på A-laget er absolutt til stede.

– Vi ønsker å fokusere på lokalt utviklede spillere, men så må det selvfølgelig være en miks i troppen med både dem som har rutine og har vært med på noe før, og spillere som kommer fra egen stall. Det vil være fullt mulig for en junior-/guttespiller eller to å komme seg inn i A-stallen vår neste år, sier Bakken.

Wibe-Lund fortsetter

Hvilke spillere klubben er på jakt etter vil ikke den daglige lederen gå inn på, og han er opptatt av at de skal unngå feilskjær på overgangsmarkedet.

– Nå har vi brukt dagen i dag på å gi en avklaring til de spillerne som ventet på det, og så er vi selvfølgelig også godt i gang med kartlegging og noen samtaler med tanke på nye spillere inn. Vi skal bruke den tiden vi trenger på å treffe riktig, både på personlighet og kvalitet for neste sesong.

Når det gjelder trenersituasjonen i FFK, forteller Bakken at dagens hovedtrener Håkon Wibe-Lund vil bli sittende i sjefsstolen også i 2015.

– Han har kontrakt ut neste år, så han sitter i alle fall ut den tiden der. Det kan godt hende vi skal styrke trenerteamet, men Håkon Wibe-Lund er hovedtrener.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Evakuerer forretningsbygg

    Det kommer røyk fra kjelleren i bygget til Fredrikstad Energii i Stabburveien. De ansatte er evakuert, melder politiet. Brannvesenet lufter nå ut et teknisk rom.

  • Skoleinnbrudd på Gressvik i helga

    Politiet undersøker Gressvik skole etter at det i løpet av helgen har skjedd et innbrudd. Blant annet kan det være stjålet verktøy som ble brukt under oppussingsarbeid på skolen.