NRK Meny
Normal

Fire skadd etter at båt kjørte i fjellvegg

Politiet mistenker at føreren av båten som krasjet i en fjellvegg på Hvaler lørdag kveld var beruset.

Fire personer er skadd etter at en båt kjørte i fjellveggen ved Fredagshølet på Hvaler, opplyser politiet i Østfold.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 20.50.

– Båten har av ukjent grunn kjørt inn i en fjellvegg, opplyser operasjonsleder i Øst politidistrikt, Runar Eriksen, til VG.

Ifølge øyenvitner Fredriksstad Blad har snakket med, traff båten fjellveggen med stor fart. De fire er fraktet til sykehuset på Kalnes med moderate skader, opplyser politiet på Twitter.

Politiet opplyser videre at båtføreren mistenkes for å ha ført båten i beruset tilstand.

– Vi sikrer oss nødvendige prøver av vedkommende for å se om det er hold i våre mistanker. Det er ikke gjennomført avhør av de fire enda, men det er mulig det blir gjort utover dagen i dag, sier operasjonsleder Paul Horne i Øst politidistrikt til NRK søndag morgen.

Sykepleier på stedet

Nødetatene rykket ut til ulykkesstedet sammen med et Sea King-helikopter etter at meldingen kom inn.

– Airlift-helikopteret vår på Rygge er der i tillegg til redningsskøyta. Noe av grunnen til det er fordi det ikke er veiforbindelse ut dit, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen Sør-Norge Jan Lillebø til Dagbladet.

Operasjonsleder Paul Horne sier til NRK at det var tre menn og en kvinne ombord i båten.

– Det var tilfeldigvis også en sykepleier på stedet, og det ble med en gang vurdert til at det var behov for hjelp på stedet hurtig. Det er derfor det ble sendt ut et redningshelikopter fra Rygge, forteller han.

Skadene på de fire personene beskrives søndag morgen som moderate.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Hund hoppet ut av bil

    Hunden som politiet i Moss etterlyste eieren til, hadde hoppet ut av bilvinduet. Det skjedde da bilen hadde stanset i et lyskryss. Hund og eier er nå gjenforenet. Politiet benytter anledningen til å understreke viktigheten av å sikre dyr i bil.

  • Vannlekkasje i Onsøy

    I ettermiddag oppsto en større vannlekkasje på Skåra i Fredrikstad. Lekkasjen rammer store deler av Onsøy. Kommunen opplyser på sin Facebook-side at skadene er under reparasjon. Det var store vannmasser i veibanen i området, forteller en veifarende til NRK Østfold.