Fire menn siktet for gjengvoldtekt

Politiet i Sarpsborg har siktet fire menn for voldtekt av en ung jente.

Voldtekten skal ha skjedd i 2015, men ble avdekket av politiet først nylig i forbindelse med etterforskningen av en annen straffesak. Den fornærmede jenta skal ha vært under 18 år gammel på gjerningstidspunktet.

– Min klient har nektet straffskyld og har begjært seg løslatt. Ellers kan jeg ikke si noe mer om saken på nåværende tidspunkt, sier advokat Thor Anders Smith Hoen, som forsvarer en av de siktede, til NRK.

Det var Sarpsborg Arbeiderblad som først skrev om saken onsdag.

De fire mennene ble pågrepet av politiet tirsdag, og ble onsdag ettermiddag fremstilt for varetektsfengsling på grunn av faren for bevisforspillelse.

– Jeg kan bekrefte at alle fire er varetektsfengslet, men jeg kan ikke kommentere saken ytterligere. Det er politiadvokat Anette Sogn som er påtaleansvarlig, sier jourhavende jurist Knut-Aleksander Hymer ved Øst politidistrikt til NRK.

– Saken er under etterforskning, og jeg kan derfor ikke si noe mer om den nå, er den korte kommentaren til Sogn.

Under 18 år

Ingen av de fire siktede skal ha erkjent straffskyld. Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad er også forsvarerne pålagt taushetsplikt, da dokumentene i saken er klausulert.

En av de siktede mennene er under 18 år gammel. Han forsvares av advokat Vigdis Brandstorp.

– Min klient ble begjært fengslet i 14 dager ettersom han er under 18. Men han nekter straffskyld og begjærte seg selv løslatt, forteller Brandstorp til NRK.

Heller ikke hun ønsker å kommentere saken nærmere.