NRK Meny
Normal

Fire måneders fengsel for dødsbrann

35-åringen fra Rakkestad er funnet skyldig i grov uaktsomhet i forbindelse med brannen som tok livet av hans samboer og barnet deres i januar i fjor.

Aktor Morten Lundén og bistandsadvokat Elna Kristin Holbye

Aktor Morten Lundén og bistandsadvokat Elna Kristin Holbye i tingretten i forrige uke. Retten fulgte deres oppfordringer i straffeutmåling og skyldspørsmål.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Både erstatningskrav og fengselsstraff er på linje med påstandene i retten. Saken gikk i Sarpsborg tingrett i to dager i forrige uke, dommen ble forkynt for partene på fredag.

Aktor, politiadvokat Morten Lundén, ba om åtte måneders fengsel, halvparten av det betinget med en prøvetid på to år. Bistandsadvokaten hadde satt fram krav om både erstatning og oppreisning på vegne av den døde samboerens to foreldre, og fikk rettens medhold i krav på nesten 150.000 kroner til hver.

Les også:

Erkjenner delvis straffskyld for brannen der samboer og datter omkom

Påstand om fengsel etter dødsbrannen

Lundén er fornøyd med at tingretten la seg på samme linje.

– Vi er fornøyde med at tingretten har fulgt påtalemyndighetens oppfatning, både hva gjelder skyldspørsmål og hva som anses som en rimelig reaksjon i tråd med den rettspraksisen vi har på området.

Tar betenkningstid

Forsvarer Tone Monclair sier de ikke har tatt stilling til om dommen skal ankes.

– Vi vil gå grundig gjennom dommen og vurdere videre hva som skal gjøres, sier Monclair.

– Vi konstaterer at dommen er i tråd med aktors påstand. Foreløpig har min klient tatt betenkningstid.

Det betyr at den dømte har 14 dager på å bestemme seg om han vil anke.

– Oppreisningserstatningen er i tråd med de retningslinjer som er trukket opp av Høyesterett, og i tråd med rettens vurdering av skyldspørsmålet, fortsetter Monclair.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fartskontroll i Skjeberg

    UP har skrevet ut fire forenklede forelegg under en trafikkontroll ved Skjeberg kirke. Høyeste målte fart i 70-sonen var 89 km/t.

  • Riksvei 22 stengt i Rakkestad

    Rv 22 er stengt ved Østby rett nord for Rakkestad sentrum etter et trafikkuhell. Det skal være køer i begge retninger. Omkjøring skal være mulig på mindre veier.