NRK Meny
Normal

Fikk verdifull trening i Italia

Med en åttendeplass i går og en femteplass i dag var Dennis Olsen sånn passe fornøyd etter løpene i Alps-serien på Mugello i Italia.

Dennis Olsen

Neste helg kjører Dennis Olsen for viktige poeng i Ungarn. Denne helgen fikk han viktig matching i en annen serie.

Foto: Rob Eric Blank

18-åringen fikk sponset en ekstra løpshelg av blant annet Petter Solberg, slik at han skulle få verdifull trening foran sesongavslutningen i Euro Cup.

– Det gikk helt greit, oppsummerer Olsen

Han har ikke kjørt løp på åtte uker, så målet med helgen var å få kjøringen inn i kroppen igjen.

LES OGSÅ:

Kjedelig bane

– Banen her var kul å kjøre på tidskjøringen, men når det er løp, så er den egentlig ganske kjedelig. Det går ikke an å kjøre forbi noe sted, så en må egentlig bare ligge i tog, sier han.

– Hva betyr resultatet i helgen for deg?

– Det betyr egentlig ingen ting. Fokus var å få kjørt noen kilometer og komme i gang igjen.

Våler-gutten ligger på en andreplass i Euro Cup og har 30 poeng opp til Nyck de Vries fra Nederland.

Det gjenstår tre løpshelger med totalt seks finaler i serien. Den første er allerede til helgen på Hungaroring Ungarn.

LES OGSÅ:

På radaren hos de største Formel 1-teamene

Dennis Olsen på radaren til de aller største lagene innen motorsportens ypperste øvelse, Formel 1.

– Han har et enormt talent, og det er det flere som nå begynner å få øynene opp for. Det smales inn i toppen på listene til de største Formel 1-lagene, og Dennis er på topp 20 på den lista, sier 18-åringens rådgiver Harald Huysman til NRK.

Dersom Olsen vinner serien han kjører i år, så vinner får han premiepenger på rundt 4,2 millioner kroner og har råd til å kjøre i Formel Renault 3.5-klassen neste sesong. Dette er klassen under Formel 1.

– Hvis han vinner serien i år så er jeg helt sikker på han kommer til å bli plukket opp av et av de store lagene, og jeg tror han har gode sjanser hvis han blir nummer to også. Han er bare i sin andre sesong, og har gjort det så bra, fortalte far Roy Espen Olsen forrige uke.

SE VIDEO: Petter sponser Dennis

Petter sponser Dennis

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ruset mann tatt med narkotika

    Politiet har anholdt en ruset mann i 40-årene etter melding om innbrudd i en bolig i Fredrikstad. Mannen var i besittelse av flere narkotiske tabletter og er kjørt til arrest. Mannen skal ikke ha vært inne i boligen det ble meldt om innbrudd i, og det er ikke skader på bygningen.

  • Tatt i 178 km/t i 90-sone

    Politiet har anmeldt og beslaglagt førerkortet til en sjåfør i 40-årene ved Hærland i Eidsberg. Politiet gjennomførte en snittmåling på E18 og føreren ble målt til 178 km/t i en 90-sone.