NRK Meny
Normal

Fikk tre kampers karantene

FFK må klare seg uten Amin Askar i to kamper til. – Latterlig, mener spilleren som mener dommerne misforsto situasjonen.

Amin Askar

Fredrikstad-spiller Amin Askar er ilagt tre kampers karantene etter at han ble utvist mot Start.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund har bestemt at spilleren må sone tre kamper etter å ha blitt utvist mot Start den 16. juni.

– Jeg synes det er latterlig! Veldig strengt for noe som ikke var vondt ment i det hele tatt. Linjedommeren må ha misforstått situasjonen, sier Amin Askar til NRK.no

LES OGSÅ:

– Får ikke forsvart meg

Dommeren mente at Askar sparket til Start-spiller Brian Piske og ga dermed FFK-spilleren marsjordre. Det fikk også trener Tom Freddy Aune til å tenne.

– Det er bare å beklage. Ingen i Fredrikstad-drakt skal opptre sånn, sa han til Radio Prime etter kampen.

Men Askar holder på sin versjon.

– Jeg prøvde bare å rive meg løs. Beina våre var i en dobbeltknute og jeg sprellet for å komme meg løs. Det som er synd er at vi ikke får sett situasjonen på nytt, da kameraene ikke fikk med seg situasjonen. Jeg får jo ikke forsvart meg noe i ettertid, sier Askar.

LES OGSÅ: Krever 220.000 av Fredrikstad FK

Ødelegger for laget

Den første av de tre kampene ble sonet søndag, da Fredrikstad møtte Odd.

– Det er synd at jeg mister to kamper til og jeg ser på det som at jeg ødelegger for både meg selv og for laget. Vi er i en situasjon hvor vi trenger seier og vi trenger alle spillerne. jeg setter meg selv ut av spill og det er ikke bra for noen.

Etter at 12 seriekamper er unnagjort står forøvrig Fredrikstad FK oppført med to røde og 29 gule kort.

Dermed er FFK det laget i eliteserien som har pådratt seg flest kort denne sesongen.

LES OGSÅ: Tidenes yngste midtbane?

Øker bøtesatsene

Nå tar spillerne selv affære for å få slutt på den negative trenden, sier fungerende kaptein, Tarik Elyounoussi. Han ønsker ikke at laget skal pådra seg flere unødige gule og røde kort.

– Vi må slutte med det hvis vi skal ha et slagkraftig lag. Hvis vi skal vinne flere kamper fremover, må vi stille med vårt beste lag, sier Elyounoussi.

Nå økes bøtesatsene internt i spillergruppa for å unngå flere unødvendig kort.

– I dag gir et unødvendig gult kort en bot på 500 kroner. Den satsen må kanskje tredobles, sier kapteinen til NRK.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil fremskynde akutt-utvidelse

    Sykehuset Østfold bør bruke pengene fra salget av institusjonen Furutun til en utvidelse av akuttmottaket på Kalnes. Det foreslår sykehusledelsen. Utvidelsen av akuttmottaket er beregnet å koste vel 15 millioner kroner og salget av Furutun ga 22 millioner kroner.

  • Klar for EM på skøyter

    Jørgen Sæves fra skøyteklubben Båstad er klar for EM enkeltdistanser i vinter, etter at han vant begge 500-meterne og 1000-meterne i norgescupen på Hamar denne helgen. Det skriver Smaalenenes Avis. Beste tid på 500 meter i Vikingskipet ble 36,41. 1000-meter ble vunnet på 1.12,54.

    Johann Jørgen Sæves
    Foto: Espen Torgersen / NRK